Ana Sayfa Batı Trakya Haberler NARLIKÖY’DE “ÇALIŞMAZ” DENİLEN MOTORU ÇALIŞTIRDILAR!

NARLIKÖY’DE “ÇALIŞMAZ” DENİLEN MOTORU ÇALIŞTIRDILAR!

25
0

Yunanistan’da ekonomik kriz insanları eski makineleri canlandırmaya yöneltti. Özellikle Batı Trakya’da Azınlık insanının alım gücünün çok zayıflaması, tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanımızı yeniye değil, eskiyi ve hatta çalışmayan motorları çalıştırmaya yönelik düşüncelere sevk etmeye başladı.

İşte Rodop İli Narlıköy’de “Çalışmaz”, “Çalıştıramazsınız” denilen 120 beygir gücünde motoru çalıştırdılar. İhsan usta ile Güner usta ummalı bir çalışma sonrasında yaptıkları patentlerle uzun yıllar kenarda atık olan PERKİNS MOTORUnu çalıştırmayı başardılar. Ancak ilk denemede şansızlıklar da yaşanmadı değil, sonuç sevindiriciydi.

YUNANİSTAN GENELİNDE YARMA MAKİNESİ ÜRETİMİNDE TEK

İhsan TAHSİN, kendi işyerinde hayvan besicilerine yönelik yeni makineler de icat etmeye devam ediyor. Kendisine ait işyerinde hayvan besicilerine traktör arkasına takılan ve traktörün gücüyle çalışan yarma makinesi, elektrikli ve her evde az elektrik tüketimiyle çalışan yarma makineleri üretiminin yanısıra her türlü makine tamir ve demir işleriyle bölgede kaliteli iş üzerine herkesin beğenisini toplamış durumda.

 

YENİ MAKİNE İCAT ETTİ!

İhsan TAHSİN usta son olarak, kendisinin çizip ürettiği yeni bir makinenin denemelerine hazırlanıyor. Yeni makine hem traktör arkasında hem de elektrikle çalışıyor, Saman ve Yonca balyalarını öğüterek hayvanların beslenmesi için ideal hale getiriyor. Bu makinenin aynı zamanda Yunanistan genelinde bir ilk olduğu belirtiliyor.

UN DEĞİRMENLERİ KURUYOR

İhsan TAHSİN ustanın hizmet ve becerileri bununla da kalmıyor. Yunanistan’ın bir çok bölgesinde Un Fabrikaları kuruyor. Son olarak Kepekli Ekmek için Un üretimi yapan, aynı zamanda Mısır Unu da öğüten Makinenin Yunanistan ve Balkan Ülkeleri Temsilcisi ünvanına da sahip. Söz konusu makine Mısır Unu yapan eski Taş Değirmenlerinin yerini almış durumda.

İhsan TAHSİN ustanın iletişim bilgileri:

 

Tel: 693 689 1484

Video İzle: http://www.dailymotion.com/video/x198l06_narlikoy-de-calismaz-denilen-motoru-calistirdilar-video-1_news

Video İzle: http://www.dailymotion.com/video/x198l4w_narlikoy-de-calismaz-denilen-motoru-calistirdilar-video-2_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz