Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA MUSTAFA: “ERTUĞRUL KÜRKÇÜ YOLDAŞIN ÖNERİSİ BİZE MORAL VERDİ”

MUSTAFA MUSTAFA: “ERTUĞRUL KÜRKÇÜ YOLDAŞIN ÖNERİSİ BİZE MORAL VERDİ”

10
0

Milletvekili Mustafa Mustafa, HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün önerisinin kendilerine moral verdiğini söyleyerek, Ertuğrul Kürkçü yoldaşın önerisi bize moral verdi” dedi.

SYRİZA Partisi Rodop Milletvekili Mustafa Mustafa Deutsche Welle Türkçe masasından gazeteci Tuncay Yıldırıma verdiği mülakatta, “Ertuğrul Kürkçü yoldaşın önerisi bize moral verdi. Türk hükümetinin de buna destek vermesi bize güç verdi. Alman Parlamentosu’nda Gysi yoldaşın konuşmasını da duygulanarak seyrettik” dediği ifade ediliyor.

Son seçimlerde Syriza Partisi’nden milletvekili seçilen Türk azınlıktan Mustafa Mustafa Pazar günü yapılacak referandumun bundan sonraki pazarlıklar açısından son derece önemli olduğunu belirterek, Türk azınlık da dahil Yunan halkından hükümete destek beklediklerini vurgulayarak şöyle devam ediyor:

“Görüşmeler çıkmaza girip, referandum kararı alındıktan sonra bir korku imparatorluğu yaşıyoruz. Bankaların tedbir olarak sınırlı para çekme imkanı tanıması neticesinde tüm Avrupa faktörlerinin ülke içerisindeki uzantılarının korkunç bir saldırısı söz konusu. Biz de referandumun demokratik bir olgu olduğunu, bunun Pazartesi günü başlayacak yeni görüşmelerde hükümetimizin ve halkımızın elinde bir avantaj olacağına inanıyoruz. Halkımızın kitlesel olarak önerilen ekonomik pakete hayır demesini istiyoruz.”

Türkiye’nin yardım teklifi

Yunanistan’da gözler Pazar günkü referanduma çevrilmişken, HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün geçen hafta dile getirdiği, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da desteklediği Türkiye’nin yardım önerisi konusunda Syriza Milletvekili Mustafa’nın düşünceleri ise şöyle:

“Ertuğrul Kürkçü yoldaşın önerisi bize moral verdi. Türk hükümetinin de buna destek vermesi bize güç verdi. Alman Parlamentosu’nda Gysi yoldaşın konuşmasını da duygulanarak seyrettik.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz