Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA DÜNDAR ORUCUNU KALABALIK BİR KATILIMLA KÖYÜNDE AÇTI

MUSTAFA DÜNDAR ORUCUNU KALABALIK BİR KATILIMLA KÖYÜNDE AÇTI

24
0

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar orucunu kalabalık bir katılımla köyünde açtı.

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, orucunu Dündarlı köyünde kalabalık bir katılımla köylüleri ve Batı Trakyalı soydaşlarıyla birlikte açtı.

Kadir Gecesi’nde köy halkının verdiği iftar sofrasına başta T.C. Gümülcine Başkonsolos Ali Rıza Akıncı ve eşleri Hülya Akıncı olmak üzere, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Dündarlı köyünden olan başarılı ve çalışkan hemşehrimiz Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Milletvekili İlhan Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, Eyalet Meclis üyeleri Mustafa Katrancı, İsmail Hüse Mustafa, BTAYTD Başkanı Ercan Ahmet, GTGB Başkanı Necat Ahmet, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet, Rodop-Meriç İlleri SÖPA Mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, DEB Partisi’ni temsilen Gençlik Kolları Başkanı Murat Ahmet’in yanı sıra etraf köylerden kalabalık soydaş topluluğu katıldı.

İftar yemeğinin ardından duayı Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif yaptı. Devamında selamlama konuşmalarına geçildi.

Bu anlamlı gecede başta köylülerini ve Batı Trakya Türkleri’ni yalnız bırakmayan Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar mikrofonu eline alarak katılımcılara bir selamlama konuşması yaptı.

“Benim çocukluğumda bu tepede köy mevlitleri oluyordu.”

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu etkinlikler çok coşkulu bir şekilde yaşanıyor. Dün Sayın Başbakanımız geldi. Benim çocukluğumda bu tepede köy mevlitleri oluyordu. İnşallah bu güzellikler her tarafa yansır. Malumunuz Ortadoğu ateş çemberi. Elhamdülillah bölgemiz bu konuda barış ve huzur içerisinde. En azından bu barış ortamının sürmesi ve diğer ülkelere yansıması için dua yapalım. Biz Müslümanların birbirine yapacağı en büyük yardım ve destek budur. Bu gecede de bu olacaktır. Dualarınızı esirgemeyin. Katkılarından dolayı herkesi tebrik ediyorum. Allah hayrınızı kabul etsin. Bayramınızı şimdiden tebrik ediyorum.” Dedi.

Sırasıyla milletvekili İlhan Ahmet mikrofonu eline aldı. İlhan Ahmet, “her şeyden önce, 13 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra, Başbakanımızın buraya gelmesine vesile olanlara, emek sarf edenlere teşekkür ediyorum. Özellikle de halkımızın gayretlerine ve her köyde iftarlara destek verdiği için Sayın Müftümüze teşekkür ediyorum. Bu geceki iftara katkı sağlayan sabık Belediye başkanı İbrahim Şerif’e, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a ve sabahlara kadar burada çalışan halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif de yaptığı selamlama konuşmasında “biz eğer kalbimizi düz tutarsak Allah’ın istediği gibi olur. İşte bu iftar sofralarının gayesi de budur. Sayın Başkonsolosumuzla sık sık köylerde iftar sofralarında buluştuk ve şunu söyledik. Bu iftar sofraları köylerde sırayla olsun ve insanlarımız hısım akraba, iş zamanında Ramazan’da bir araya gelmelerini tavsiye ettik. Bazı köylerde bu sözlerimiz anlam tuttu. Bu bölgede de Dündarlı bunun başını çekti. Arzumuz budur. İnşallah gelecek yıl başka bir komşu köyde buluşuruz. Emeği geçenlere ki bilhassa Mustafa Dündar kardeşimize ve köylülere teşekkür çok ediyorum.” Dedi.

“Batı Trakya’da bu yıl bazı ilkleri yaşadık.”

Son olarak selamlama konuşmasını yapmak üzere T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı mikrofonu eline aldı ve soydaşlarına seslendi. Akıncı, “sizin helal kazancınızla bereket getirdiğiniz, aynı kaptan, aynı aştan birlikte yemek yediğimiz birbirimizin gözlerinin içine bakarak sohbet ettiğimiz, dostluğumuzu, kardeşliğimizi tazelediğimiz bu sofralar hakikaten bereket ve hayır dolu. Batı Trakya’da bu yıl bazı ilkleri yaşadık. Bazı köyler ilk kez iftar organizasyonu yaptı, bazıları da uzun yıllardan sonra bunu ihya etti. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakanımızın Batı Trakya’ya teşrifleriyle bu gelenek adeta taçlandı ki hepiniz kendisini kucakladınız, tarihe geçecek bir coşku, bir heyecan vardı, bundan dolayı da sizleri tebrik ediyorum. İnşallah kıyamete kadar, yer yüzü ayakta durduğu kadar, sizlerin varlığı, adetleri, gelenekleri görenekleri devam eder. İnşallah biz, insanlığın tükenmekte olduğu 21. Yüzyılda, çocukların üzerlerine bombalar atılan, parçalanan ülkeler, milyonlarca insan yerinden edilen bu dünyada insan kalmaya, merhametin, iyiliğin, insanlığın, güzelliğin temsilcisi olmaya devam ederiz. Türkiye’nin tarihte olduğu gibi, bu gün de mazlumların sığınağı olamaya devam etmesi, Türk Milleti’nin bu insani değerlerin temsilcisi olması gibi, biz de bu değerlerin bayraktarlığını yapmaya devam ederiz. Şimdiden Bayramınızı tebrik ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum.” Dedi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz