Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA DÜNDAR BATI TRAKYALI GAZETECİLERİ KABUL ETTİ

MUSTAFA DÜNDAR BATI TRAKYALI GAZETECİLERİ KABUL ETTİ

14
0

Bursa’nın Osmangazi Belediye Başkanı Batı Trakyalı hemşehrimiz Mustafa Dündar, Batı Trakya’dan Medya Semineri için Bursa’ya gelen Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, Radyo City sahibi Halit Halil İbram, Tele Radyo sahibi Ramadan Ömer Recepoğlu ve Millet Gazetesi Gümülcine Temsilcisi Ramadan Molla’yı çalışma öfisinde kabul etti. Belediyenin çalışmaları ve Batı Trakya’da Türk basının sorunlarının ele alındığı sohbet toplantısında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

 

Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan Bursa’nın en büyük kapalı otoparkı ve pazar alanında inşaat hızla devam ediyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Batı Trakyalı hemşehrimiz Mustafa Dündar, Belediyenin yapmakta olduğu dev bir proje hakkında bilgi verdi ve şantiyede devam eden çalışmaları Batı Trakyalı gazetecilere yakından gezdirdi.

 

Tesisle birlikte kentin otopark ve pazar alanı anlayışının değişeceğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bir ay sonra iskeleti ortaya çıkacak olan dev kompleksin fonksiyonel ve mimarı yapısının yanı sıra büyüklüğüyle de kentin gözdesi olacağını belirtti.

 

3 yılda 5 otoparkı hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Dündar, bu hizmetlerin vatandaşa zamanında yetişmesi için ekiplerin gece gündüz çalıştığını belirterek şunları söyledi:

 

“Tesisimiz görüntüsü ve kullanışlı yapısıyla Türkiye’nin en modern komplekslerinden biri olacak. Otoparkı,modern standartlara sahip pazar ve yaşam alanıyla Bursa’ya değer katacak. Çarşamba pazar alanı ve yer altı katlı otoparkı, 320 araç kapasitesiyle bölgeye nefes aldıracak.”

Dündar, çok amaçlı dev kompleksin 2012 başında hizmete açmayı planladıklarını söyledi.

 

“BİZLERİ BİRBİRİMİZDEN AYRI TUTACAK ÇOK ŞEY YOK, AKSİNE BİZLERİ DAHA DA YAKINLAŞTIRACAK O KADAR ÇOK ŞEY VAR Kİ, BİZ BUNLARIN KIYMETİNİ BİLMELİYİZ.”

 

Son olarak 10 Kasım tarihinde Yunanistan’a gerçekleştirdikleri geziye değinen Dündar, “Drama Belediye Başkanını ziyaret ettim. Kendisi zaten Bursa’ya gelmiş ve bizleri ziyaret etmişti. Bizim ziyaretimizde bunun karşılı oldu. Osmangazi Belediyesi olarak komşumuz Yunanistan’ın Yerel Yönetimleriyle iyi ilişkiler ve karşılıklı işbirliği içerisinde olmak istiyor ve elimizden gelen çabayı sarfediyoruz. Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu ikili ilişkilerin gelişmesi için Yerel Yönetimler olarak gereken katkıyı sağlamaya hazırız.

Bu vesileyle, Doğu Makedonya-Trakya Bölgesindeki Yunanlı meslektaşlarımı Drama, Kavala, İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç Belediye Başkanlarını önümüzdeki yıl içerisinde Bursa’ya davet ederek işbirliği ve kalkınma modellerini onlarla paylaşarak kendilerine yardımcı olmak istiyoruz. Tabii ki Yunanistan bir Avrupa Birliği ülkesi, bizlerin de onların geliştirmekte olduğu programlardan edineceğimiz önemli bilgilerin ve çalışmaların olduğunu düşünüyorum.

Yerel Yöneticiler yolu açar, işadamları yürür ve Hükümetler gerekeni yapar. Yunanlı meslektaşlarım, dostlarımızla birlikte bu anlayışı ve kavramı yakalayabilirsek ki bu bizim elimizde, o zaman bölgesel kalkınmanın temellerini atabiliriz.

Bursa bir sanayi üretim şehri. Otomotiv sanayisi, tekstil ve yan sanayisiyle ihracata yönelik çalışan ve her geçen gün büyümekte olan bir şehir. Yunanlı işadamlarını Bursa’ya gelip görmeleri için davet ediyoruz. Aynı şekilde bizim işadamlarımızın da Yunanistan’a giderek orada iş kurma olanaklarını araştırmaları için destekliyoruz. İki komşu ülke yeniden asırlar önce olduğu gibi en iyi şekilde birlikte yaşayacaktır. Ben buna kalben inanıyorum. Bizleri birbirimizden ayrı tutacak çok şey yok, aksine bizleri daha da yakınlaştıracak o kadar çok şey var ki biz bunların kıymetini bilmeliyiz.

Son olarak, siz değerli hemşehrilerimi Bursa’da ağırlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duydum. Önümüzdeki Aralık ayı içerisinde de Yunanlı Gazetecileri güzel şehrimiz Bursa’da ağırlamak, onları misafir etmek istiyoruz. Medya’nın iki ülke ilişkilerine olumlu yönde katkı sağlayacağına inanıyorum. Onları burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağım.” Dedi.

Mustafa Dündar, Batı Trakyalı Türk gazetecilerle birlikte bir akşam yemeği yedi ve batı Trakya’ya soydaşlarına kucak dolusu selamlar göndermeyi de ihmal etmedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz