Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ HOLLANDA’DA RAHMETLİ LİDERİMİZİ ANMA GECESİNE KATILDI

MUSTAFA ALİ ÇAVUŞ HOLLANDA’DA RAHMETLİ LİDERİMİZİ ANMA GECESİNE KATILDI

16
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ile Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet,Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i anma gecesine katıldılar.

Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Rotterdam’daki lokalinde gerçekleşen gecede, Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın haklı davasında nasıl bir mücadele verdiğini,bugünlere ve kendilerine nasıl ışık tuttuğunu anlatan bir konuşma yaptı.Konuşmasında, kimliği inkar edilen, dernekleri kapatılan ve yaratılan bir korku dünyası içinde asimile edilmek istenen bir azınlık halkının üzerindeki korku perdesini yırtarak, bugünlere ışık tutan rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’i, Hollanda’daki hemşerileriyle birlikte yad etmekten mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti. Her zaman minnetle ve rahmetle yad ettikleri Dr. Sadık Ahmet’in kendilerine bıraktığı mirasa sahip çıkmaya, onun izinden yürüyerek onun hayallerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlattı. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın onu çok sevdiğini, onu hafızasında ve hatıralarında hep canlı tuttuğunu, onu hiçbir zaman unutmadığını, 2014 Mayıs’ında yer aldıkları AP seçimleri sebebiyle gittikleri her köyde kendisi ile alakalı bir anının nakledildiğini ve dokunduğu eşyaların dahi saklandığını, sevinçle müşahede ettiğini söyledi. Onun ve arkadaşlarının kurmuş olduğu partide Genel Başkan olarak görev yapmanın zorluğunu ve gururunu bir arada yaşadığını ifade etti. Konuşmasının sonunda Genel Başkan kendilerini Hollanda’ya ve bu güzel geceye davet eden başta Başkan İbrahim Emin olmak üzere tüm dernek yöneticilerine ve kendisini dinlemeye gelen tüm Batı Trakyalı hemşerilerine teşekkür etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’un konuşmasına müteakip rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in hayatını anlatan bir sinevizyon izlendi.

Gösterinin sonunda Dernek Başkanı İbrahim Emin Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a ve beraberindeki heyete katılımlarından dolayı teşekkür ederek, günün anısına birer hediye takdim etti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz