Ana Sayfa Batı Trakya Haber Müftü Şerif: “12 Aileye Çamaşır Makinesi Hediye Ettik”

Müftü Şerif: “12 Aileye Çamaşır Makinesi Hediye Ettik”

0
0

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, 21 Ocak tarihinde Müftülük makamında düzenlediği basın toplantısında, selden etkilenen insanlara din adamları olarak yardım etttiklerini, ayrıca halkımıza da yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Müftü Şerif, din adamları olarak felaketzedelere çamaşır makinesi, buzdolabı gibi acil ihtiyaçlarını karşılamaları için ev eşyaları hediye ettiklerini dile getirdi.

Müftü Şerif, yaşanan sel felaketinin sosyal medyada çarpıtıldığını ve başka mecralara çekilmek istendiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Trakya’dan ciddi bir yağmur ve geçti ve sele neden oldu. Yağmur daha çok dağlık bölgelere, Şapçı bölgesine yağdı. Gümülcine’ye fazla yağmadı. Hepinizin bildiği gibi bu sular Karagözlü köyünün yakınından geçmesi sebebiyle bir sürü zarara yol açmıştır. Kurcalı, Çiftlik köyleri,  Demirbeyli, Salmanlı köyleri yakınları ve sonuçta en büyük zarar Karagözlü köyüne olmuştur. Kurcalı köyünde de bazı soydaş ailelerin evleri zarar görmüştür.

Ben kendim bizzat gittim, ziyaret ettim ve bu insanlara gerek maddi ve gerekse de manevi yardımda bulundum. Fakat biz, din adamları olarak, din öğretisi olarak “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek”, denildiği için ve insanları rencide etmeme adına açıklamadık. Hedefimiz bu insanları rencide etmemek, gönüllerini almak ve yanarında olduğunu göstermekti.

Kozlukebir Belediye Başkanı geldi ve bölgemizdeki insanlara yardım edilmesi gerektiğini söyledi. Pandemi dönemini yaşadığımızı, halka yayamayacağımızı, din adamları olarak kendi aramızda yardım edebileceğimizi söyledim. Başkan, mütevelliler, imamlar ve köy muhtarları, meclis üyeleriyle birlikte aileleri ziyaret ettik ve ailelere yardımlarımızı ilettik ve her zaman yanlarında olduğumuzu ve destek olacağımızı söyledim.

Yine Karagözlü köyüne de gittim. Mütevelli ile beraber felaketi yerinde gördüm. Köy yakınlarından geçen selin seti yıkması  sonucu  düz yerleri su basmıştır. Mağdur olan 26 kişidir. Toplam 12 aile zarar görmüştür. Gece olsaydı büyük zayiat olurdu ki bu insanların çoğunluğu yaşlı insanlardır. Su bazı evlere yaklaşık 2 metre kadar  girmiştir. Durumlarını sorduğumda, bazıları yakınlarının yanına, komşu köylerdeki evlatlarının yakınlarına ve bir kısmının da eski Cambaz Belediyesi’ndeki boş mekanlara yerleştirildiklerini söylediler.

İnsanların bütün eşyaları sel suları altında kalmış. Size nasıl yardımlar yapıldığını sorduğumda, Belediyenin yemek getirdiğini, gündüzleri de evlerini temizlemeye çalışıyorlar, dendi.

Sizlere nasıl yardımcı olabiliriz? diye sorduğumda, herkesin sırtındaki elbiselerle kaldığını belirttiler. En çok ihtiyaç ise, insanların temizlik yaptığını ve dolayısıyla çamaşır makinesine ihtiyaç olduğunu söylediler.

“12 aileye birer çamaşır makinesi hediye ettik”

Biz, din adamları  olarak birer çamaşır makinesi hediye etsek kabul edermisiniz? diye sorduğumuzda, Allah razı olsun, dediler. Biz, din adamları olarak 12 aileye birer çamaşır makinesi hediye ettik. Gönlümüz daha fazlasını istiyordu, gerçekten de daha fazlasına ihtiyaçları var. Oturma takımlarına, ocaklara ve buzdolaplarına da ihtiyaçları var.

Belediye her aileye 1.000 euro yardım yapacağını açıklamış, ancak  henüz yapılmamış. Yine Eyalet Başkanlığı da yardım edeceğini duyurmuş, ancak bu işlerde bürokratik işlemler uzadığından uzun zaman almaktadır. Ancak mevsim kış, geceleri don yapmakta ve insanların giyeceğe, battaniyeye  kadar herşeye ihtiyaçları var.

Biz, buradan yardım yapmak isteyen halkımıza, hassas, duygusu ve vicdanı olan insanlara sesleniyorum. Bu köyleri ziyaret etsinler veya gelsin biz onlara aracılık yapalım. Bu insanlara yardım ederek kardeşlik vazifesini bir Müslüman olarak yerine getirmiş olalım.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz