Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜFTÜ METE’NİN YARDIMIYLA GÖKÇEPINAR KÖYÜ GENÇLERİ YAZ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

MÜFTÜ METE’NİN YARDIMIYLA GÖKÇEPINAR KÖYÜ GENÇLERİ YAZ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

32
0

İskeçe Müftülüğü Gökçepınar köyü Kur’an Kursu ve özellikle de gençlerin büyük katkılarıyla, Müftü Ahmet Mete’nin de yardımıyla “Yaz Etkinliği” başarıyla düzenlendi.

İskeçe Müftülüğü Gökçepınar köyü Kur’an Kursu ve özellikle de gençlerin büyük katkılarıyla, Müftü Ahmet Mete’nin de yardımıyla “Yaz Etkinliği” başarıyla düzenlendi. Bu anlamlı etkinlikte kendilerini her zaman olduğu gibi Başkonsolos Ali Rıza Akıncı yalnız bırakmadı.

Son yıllarda zaman zaman yaptıkları etkinliklerle büyük takdir toplayan Gökçepınar köyü gençleri, başarılı bir etkinliğe daha imza atmanın sevinç ve gururunu yaşıyor.

Türkiye’de İlahiyat eğitimi gören Arziye Canbaz, Büşra Belço, Emine Bozoğlu, İpek Sarı ve Songül Rongo yönetiminde gerçekleşen bu etkinliği kalabalık bölge insanı heyecanla izledi.

İlahiler, şiirler, Kur’an’dan birçok sürenin tilavetiyle başlayan etkinlik tiyatro gösterileri ile devam etti. Tiyatro gösterilerinde namazın hayatımızdaki önemi ve hesap günü konu skeç olarak sahnelendi. Bunların yanı sıra hac ibadeti, hazırlanan maket Kabe’nin etrafında tavaf eden öğrenciler eşliğinde heyecan ve coşkuyla canlandırıldı. Etkinliğin en çok alkış toplayan gösterisi öğrenciler tarafından sergilenen semazen gösterisi oldu. Katılımcılar öğrencileri dakikalarca alkışladı.

Etkinliğin son bölümünde protokol konuşmaları yapıldı. İlk olarak mikrofonu eline Gökçepınar köyü din görevlisi Erkan Azizoğlu aldı. Azizoğlu konuşmasında müsamereyi izleyicilerin gurur duyarak izlediğini belirtti. Bu tür etkinliklerin gelecek adına müjde olduğunu belirten Azizoğlu Gökçepınar köyü pasif görünümde olsa da asla sinmiş değil dedi.

Sırasıyla mikrofonu İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu aldı. Ozan Ahmetoğlu bu anlamlı ve önemli etkinlikten dolayı anne babaları, öğrencileri ve vesile olan, yardımlarını esirgemeyen herkesi tebrik etti.

Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza yaptığı konuşmasında, etkinliğin mutluluğun ötesinde bir gurur olduğunu ifade ederek izleyicileri büyük bir alkışa davet etti. Konuşmanın devamında Cemil Kabza “düşüncelerinize dikkat edin davranış olur, davranışlarınıza dikkat edin alışkanlık olur, alışkanlıklarınıza dikkat edin karakter olur, karakterinize dikkat edin kader olur” dedi.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete ise kendi gençliğinde çok büyük hayalleri olmasına rağmen bunları gerçekleştiremediğini, fakat bugün çok zor şartlar altında böyle bir gösterinin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik etti. Esprili bir dille “Az önce imamın oğlu okuyor, ben de hangi imamın oğlu diye sordum, bildiğiniz gibi bu köyde birkaç tane imam var” diyerek tayinli müftünün görevlendirdiği sözde imam ve hocalara göndermede bulundu. Ayrıca, “Sen 40 Yaşındasın” şiirini söylerken gözyaşlarını tutamayan Ege Karahasan’la ilgili “bu çocuğun geleceği parlak, hayatımda dinlediğim en iyi iki şiirlerden biriydi” ifadelerini kullandı.

Son olarak sözü Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolusu Ali Rıza Akıncı aldı. Akıncı yaptığı konuşmasında Gökçepınar köyünün Balkan kolunda her zaman çok önemli bir merkez olduğunun altını çizdi. Akıncı sözlerini, bu etkinlikten sonra umutlu olmak için gerçekten çok fazla sebebimiz olduğunu söyleyerek noktaladı.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz