Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MÜEZZİNOĞLU: “EN BÜYÜK TEŞEKKÜR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E DİYORUM”

MÜEZZİNOĞLU: “EN BÜYÜK TEŞEKKÜR MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’E DİYORUM”

14
0

“Kozlukebir köyünün güzel insanları, değerli büyüklerim, gönülden sevdiğim insanlar, bizleri bu akşam burada yalnız bırakmayan çevre köylerden gelen dostlarımız, ben öncelikle böyle bir duyguyu bana yaşatan Rabbim’e teşekkür ediyorum. Ama özellikle en büyük teşekkürü, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e yapmak istiyorum.

Gümülcine iline bağlı aslen Kozlukebir köyü doğumlu olan ve Türkiye’de Sağlık Bakanı görevine getirilen Mehmet Müezzinoğlu, Yunanistan’a ilk resmi ziyaretini gerçekleştirdi.

Atina ziyaretinin ardından bu gece uçakla Dedeağaç’a geldi. Dedeağaç’a iner inmez doğup büyüdüğü köyü olan Kozlukebir’e gelen Müezzinoğlu eşiyle birlikte köylüleri tarafından buyün sevinçle coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu ve beraberindekilere ziyaretleri sırasında başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk, Alper Atak ve İlkay Kocayiğit eşlik ettiler.

Daha sonra Kozlukebir köyündeki Çamlık restaurantta onuruna verilen akşam yemeğine katılan Bakan Müezzinoğlu ve beraberindekiler; yemek sonrası köy kahvelerini ziyaret ederek, köy halkıyla karşılıklı sohbet ettiler.

“Sizleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne böyle bir evlat verdiğiniz için kutluyorum”

Bu gün yaşananların Batı Trakya Türkleri açısından çok gurur verici bir durum olduğunu belirten Başkonsolos Osman İlhan Şener sözlerine şöyle devam etti:

“Ben kendimi çok şanslı hissediyorum, çünkü bu güne kadar çok Başkonsolos geldi ve bir çok kez Başbakan ve Bakan ziyaretleri oldu. Ama hiç bir Gümülcine Başkonsolosu Batı Trakyalı bir Türkiye Cumhuriyeti Bakanı’nı konuk etmedi ve bu şeref bana nail oldu. Ama burada asıl gurur sizlerindir. Sayın Bakanımız Batı Trakya’nın bir gururu ve her şeyden önce de Kozlukebir köyünün bir gururudur. Sizleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne böyle bir evlat verdiğiniz için kutluyorum.”

Daha sonra konuk Bakan Mehmet Müezzinoğlu bir konuşmaya yaparak, köyün cami minaresinde çok defa ezan okuduğunu belirterek, köyde yaşamış olduğu bazı anılarından bahsetti.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Hiç bir zaman da burada aldığım değerleri unutmadım ve bu geldiğim noktayı, gideceğim yola merdiven yapacak bir çizgim var”

“Kozlukebir köyünün güzel insanları, değerli büyüklerim, gönülden sevdiğim insanlar, bizleri bu akşam burada yalnız bırakmayan çevre köylerden gelen dostlarımız, ben öncelikle böyle bir duyguyu bana yaşatan Rabbim’e teşekkür ediyorum. Tabi bütün bu süreçleri yaşamama vesile olan önce bu köy, bu köydeki rahmete kavuşmuş büyüklerim, hocalarım açıkçası bu köyün insanlarından, bu köyün yaşlılarından, ilkokuldaki öğretmenlerimden en büyük gücü aldım. Hiç bir zaman da burada aldığım değerleri unutmadım ve bu geldiğim noktayı, gideceğim yola merdiven yaparak ve 8 yaşında hissediklerimi bu gün 58 yaşında da hissederek gelmiş olduğum bir çizgi var. Bu çizgi, bugün hepimizi farklı bir gün yaşatıyor.

“En büyük teşekkür Mustafa Kemal Atatürk’e diyorum”

Ama özellikle en büyük teşekkürü, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e yapmak istiyorum. Çünkü çok zor koşullarda ülkenin bağımsızlığını sağlayan, genç Cumhuriyeti kuran ve o genç Cumhuriyet’e de ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir’ ifadesiyle bu gün var olan demokrasimizin alt yapısını kuran bir büyük lidere, burada kendi doğduğum köyde teşekkür etmek istiyorum. Bu gün millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmasaydı, bugün açıkçası yine parlamenterler olurdu, ama bu parlamenterler arasında biz olur muyduk bilmiyorum. Dolayısıyla bu önderimize teşekkür etmek istiyorum.

İkinci teşekkürü Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı Recep Tayyip Erdoğan’a etmek istiyorum. Hem ülke dinamiklerini bugün dünya çapında farklı bir noktaya taşıyan, hem de buralarda doğmuş bir başka ülkenin vatandaşı olarak, çocukluğunu gençliğini geçirmiş, sonradan anavatana gelmiş birinin bu gün kendi hükümeti içinde Bakan olarak, değerlendirmiş olmasından dolayı, sayın Başbakan’ımıza da teşekkür ediyorum.

Üçüncü teşekkürü de Yunanistan milletine, devletine teşekkür etmek istiyorum. Çünkü buradaki demokraside bugün bütün bu fırtınalardan sonra şayet kendi topraklarında doğmuş, hangi nedenle olursa olsun bugün, farklı bir noktada olan birini, doğduğu köyde bir Bakan olarak konuşabilme ve onlarla hasret giderebilme imkanını tanıyan bir demokrasi ve bir insan hakları anlamında sizlere ve bizlere tanıdığı bu hak dolayısıyla Yunanistan hükümetine de teşekkür ediyorum.

“Bu gün bir çok konuyu, rahatlıkla konuşabilen ve bu konuları çözememesek bile çözebilme niyeti veya arzusu olan bir fotoğrafı yaşıyor olmak bile farklı bir duygudur”

Bugün Atina’da görüşmeler yaptık. Bugün Sağlık Bakanı’mız ve İçişleri Bakanı aynı zamanda Rodop Milletvekili Evripidis Stilyanidis ile yapmış olduğumuz görüşmelerde her iki taraf olarak da bu gün bundan 10 yıl önce konuşamadığımız bir çok konuyu, rahatlıkla konuşabilen ve bu konuları çözememesek bile çözebilme niyeti veya arzusu olan bir fotoğrafı yaşıyor olmak bile, açıkçası bu köyden ceketini alıp gitmiş bir insan olarak yaşadığım farklı bir duygudur. İnanıyorum ki bunları konuşmaya başladığımız gibi, yarınlarda da çözmeye başlayacağız. Yeterki bizler kendi duruşumuzu, kendi dinamiklerimizi, her geçen gün çok daha güçlü hale getirelim. Yeterki bizler insan hak ve özgürlükleri anlamında, ekonomik anlamda çok daha güçlü bir yapıya kavuşalım.

“Bu sıkıntıları aşabilmenin, bana göre en büyük özü, bu sokakların değerlerine sahip çıkabilmektir”

Yeterki sizler burada kendi değerlerinizle hem milli hem manevi değerlerinize ve bu değerlerinizi koruyarak, yarınlara güvenle bakabileceğiniz bir yolculuğu yaptığınız sürece, bizler her zaman yanınızda olacağız. Zaman zaman sıkıntılarınız olsa bile, bu sıkıntıları aşabilmenin, bana göre en büyük özü, bu sokakların değerlerine sahip çıkabilmektir.

Bu sokaklar ‘Bizim sokaklarımız’ diyebilmenizdir. Buradaki değerler ‘Bizim değerlerimizdir’ diyebilmektir. ‘Biz Müslümanız, Türküz ve bu değerlerimizle biz burada varız ve o değerlerimizle yarınlara yolculuk yapacağız’ diyebilmektir. Bu anlamda vatandaşı olduğunuz bu ülkenin insan hakları anlamında, hukuk anlamında da mücadelininiz birlik ve beraberlik içinde başarabilmenizdir. Belki de bunun için en çok ihtiyacınız olan birlik ve beraberliğinizden vazgeçmemeniz, yarınki gelecek Batı Trakya Azınlığı için mutlaka en büyük gücünüz ve en büyük dayanağınız olacaktır.

Sizleri bu topraklarda bir kardeş gibi ve sahip çıkması bir değer gibi bir anavatan dün de vardı, bugün de var, yarın da daha güçlü olacaktır. Yeterki sizler burada hak ve hukukunuz adına değerlerinize sahip çıkın. Geleceğe yolculuğunuzda asla umutsuz olmayın. Geleceğe umutla ve güvenle bakın. Ama bunu yaparken de birbirinize daha çok sahip çıkın. Birbirinize daha çok değer verin. Birlik ve beraberliği gündelik ve basit nedenlerle asla bozmayın. Allah bu farklılıkların zenginliklerini de sizlere ve bizlere daha çok nasip etsin diyorum. Hepinize teşekkür eder ve saygılar sunarım.”

Sayın Bakan Mehmet Müezzinoğlu bu gecenin sonunda eşi Faize hanım ile birlikte kayınpederinin evine giderek kendilerini ziyaret ettiler ve hasret giderdiler.  

Bakan eşinin anne ve babasını ziyaret etti

Müezzinoğlu, daha sonra kayınvalidesi Halide Müminoğlu ile kayınpederi Hasan Müminoğlu’nu evinde ziyaret etti. 


Bir süre burada aile büyükleriyle sohbet eden Müezzinoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine eşi Faize Müezzinoğlu’nu ailesinden istenme anısını gülümseyerek anlattı. Müezzinoğlu, eşini isteme gününün Kıbrıs Barış Harekatı’na denk geldiğini ifade etti. 


Sokağa çıkma yasağı başlayacak olması nedeniyle isteme merasimini erken saate aldıklarını belirten Müezzinoğlu, “Tarlada tütün kırıyoruz… Faize Hanım için dünürcü gidecek ama dünürcünün gideceği gün Kıbrıs Barış Harekatı oldu. Akşam köyde sokağa çıkma yasağı başlayacak, isteme işi riske girmesin diye dünürcü akşam ezanından önce gitti. İlk istemede verdiler, kural üç istemeden sonra olur ama o hengamede ilk istemede verdiler. Kıbrıs çıkartmasında ilk sözü almıştık” diye konuştu. 

Müezzinoğlu yarın Gümülcine ve İskeçe’de çeşitli temaslarda bulunacak.
 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz