Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN HÜKÜMETE SORU SORMAYA DEVAM EDİYOR

MİLLETVEKİLİ HACIOSMAN HÜKÜMETE SORU SORMAYA DEVAM EDİYOR

19
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, biri Gümülcine Belediyesi Genel Şehir Planı’nın onaylanmasında yaşanan benzeri görülmemiş gecikmeyi, diğeri de İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun (OAED) 2011 yılı için yeni Genç ve Kadın Girişimcilik Programları ilan etme durumunu konu alan iki yeni soru önergesi sundu.

 

BASIN BÜLTENİ

 

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, biri Gümülcine Belediyesi Genel Şehir Planı’nın onaylanmasında yaşanan benzeri görülmemiş gecikmeyi, diğeri de İş ve İşçi Bulma Kurumu’nun (OAED) 2011 yılı için yeni Genç ve Kadın Girişimcilik Programları ilan etme durumunu konu alan iki yeni soru önergesi sundu.

Soru önergelerinin tam metni:

 

SORU

 

Protokol No.: 692/17.10.2011

 

SAYIN: Çevre, Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı

KONU: Gümülcine Belediyesi Genel Şehir Planı’nın Onaylanması

 

Yapılan onca toplantıdan, sunulan soru önergelerinden ve Bakanlığa gerçekleştirilen ziyaretlerden sonra, geçtiğimiz Mart ayında Bakanlık resmi bir açıklama ile, Şehir Planı’nın Merkezi Bayındırlık ve Çevre Kurulu’ndan (SXOP) geçtiğini ve gerekli yasal-teknik incelemeler için Yasal Teknik İşler Müdürlüğü’nde olduğunu bildirdi.

 

Mart 2011 tarihinde prosedürün tamamlanması ve Resmi Gazete’de yayınlanması için öngörülen süre bir (1) aydı. O zamandan beri altı (6) ay geçti ve biz hala Gümülcine Belediyesi Genel Şehir Planı’nın genişletilmesi kararının Resmi Gazete’de yayınlanmasını bekliyoruz.

 

Şehir Planı’nın genişletilmesinin onaylanmasında yaşanan benzeri görülmemiş gecikme, bugün Gümülcine ilinde yaşanan sorunların çözümünü güçleştirdiği gibi   güvenilirliğin yok olmasına da neden olmaktadır. Ayrıca oluşan bu durum şehrin kalkınmasını engellemekte, sorunların çözümünü geciktirmektedir.

 

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 

SAYIN BAKANA SORULUR:

Gümülcine Şehir Planı’nın genişletilmesinin onaylanmasında yaşanan benzeri görülmemiş gecikme neden kaynaklanmaktadır?

Gümülcine Genel Şehir Planı’nın onaylanması Resmi Gazete’de ne zaman yayınlanacak?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

 

SORU

 

Protokol No.: 693/17.10.2011

 

SAYIN: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

KONU: Genç ve Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Programları

 

Rodop İli gibi yaşam kalitesinin düşük olduğu bölgelerde işsizlik yoğun bir biçimde kendini hissettirmektedir. İşsizlik daha çok üretkenlik çağında bulunan gençlerimizi vurmakta ve onların iş piyasasına atılmalarını imkansız kılmaktadır.  

 

Genç ve Kadın Girişimcilik Programları, yenilikçi alanlarda faaliyet göstermek isteyen çok sayıda işsiz hemşehrimiz için her zaman önemli bir destek ve güvence olmuştur.

 

Bununla birlikte, 2011 yılının başından beri İş ve İşçi Bulma Kurumu (OAED) tarafından yeni programlar ilan etme konusunda bir gecikme söz konusudur, bahsi geçen yenilikçi meslek dallarında seminer gören çok sayıda işsiz de iş piyasasına atılabilmek için bu programların ilan edilmesini beklemektedir.

 

İçinde bulunduğumuz zorlu ekonomik konjonktür, herhangi bir teşvik programı olmaksızın, bireysel girişim için çok ta elverişli olmadığı ve çok sayıda işsiz hemşehrimiz söz konusu programların ilan edilmesini beklediği için,

 

SAYIN BAKANA SORULUR:

1. 2011 yılının sonuna kadar İş ve İşçi Bulma Kurumu tarafından Genç ve Kadın Girişimcilik Programları ilan edilecek mi?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz