Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MERİÇ’TE (EVROS) TEL ÖRGÜ YIKILDI

MERİÇ’TE (EVROS) TEL ÖRGÜ YIKILDI

17
0

Yunanistan’ın Türkiye sınırı yakınlarındaki Evros (Meriç) bölgesinde kaçak göçmen geçişini engellemek için inşa edilen tel örgü, Meriç Nehri’nin ülkede etkili olan aşırı yağışların etkisiyle taşması sonucu yıkıldı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, Bulgaristan’ın son günlerdeki şiddetli yağışların ardından baraj kapaklarını açması sonucu bölgenin büyük bölümü sular altında kalırken, Kastanies (Pazarkule) sınır kapısından Meriç Nehri’ne kadar uzanan çelik tel örgünün bir bölümü sel suları yüzünden yıkıldı.

Yunanistan, 2012’de yasa dışı göçü engellemek için Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Meriç Nehri’ne kadar uzanan bölgeye 4 metre yüksekliğinde ve 10 bin 365 metre uzunluğunda çelik tel örgüden duvar inşa etmişti. Elektronik cihazlarla donatılan tel örgünün tamamlanmasının ardından bölgede yasa dışı girişlerde büyük oranda azalma kaydedilmişti.

Şiddetli lodos ve aşırı yağışın hayatı felç ettiği Evros, Artas, Aitoloakarnania ve Evritania bölgelerinde acil durum ilan edildi. Artas ilinde nehirlerdeki su seviyesinin tehlikeli şekilde yükselmesi üzerine bazı yerleşim birimleri boşaltıldı. Evritania, Aitoloakarnania, Evros ve Thesprotia’da on binlerce dönümlük ekili alan su altında kaldı, bazı şehirler arası yollar kapandı ve tren seferleri aksadı. Samos Adası’nda şiddetli yağmurun etkisiyle bir ev yıkılırken, Midilli Adası’nın Eresu limanında da şiddetli lodos nedeniyle oluşan büyük dalgalar sahildeki evlerde maddi hasara yol açtı.

Evros bölgesindeki Makri ve Maronya limanlarında rüzgarın etkisiyle büyüyen dalgaların ulaştığı çok sayıda yazlık evler sular altında kalırken, limandaki bazı tekneler battı. Aşırı yağış ve şiddetli rüzgarların enerji hatlarına zarar verdiği ülkede son iki gün boyunca birçok yerde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz