Ana Sayfa Video Haber Mehter Takımı Sohos’da Konser Verdi, Yer Yerinden Oynadı!

Mehter Takımı Sohos’da Konser Verdi, Yer Yerinden Oynadı!

4
0

Selanik Sohos köyünde düzenlenen kültürel etkinlikler ve yöresel ürünlerin tanıtımı içerikli festivale Türkiye’den Gölbaşı Belediye Mehter Takımı katıldı. Mehter Takımı köy meydanında halka açık konser verdi.

Gölbaşı Üzümü’nün ve Adıyaman Çiğköftesi’nin tanıtıldığı etkinliğe Yunan vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Selanik’de yaşayan Türkler de Gölbaşı’ndan gelen heyetle duygusal anlar yaşadılar.

Bu güzel etkinliğe ve akabinde de iki ülke arasında güzel olabilecek ilişkilere gölge düşürmek isteyen çevreler tabii ki boş durmadı ve Mehteran takımının gelmesinden büyük rahatsızlık duyarak konuyu değişik yerlere çekerek adeta bir bardak suda fırtına estirdiler. Yunan basınının büyük bölümü mehteran takımını kimin davet ettiğini ve bunun bir suç olduğunu dolayısıyla da yerel yöneticilerden istifa veya istifaların olması gerektiğini savunuyor.

Ayrıca köy meydanında konser verildiği sırada kilisede papazın çanı matem düzeyinde çaldığı ileri sürüldü. Bazı vatandaşların ise kilisenin de bulunduğu köy meydanında protesto amaçlı konseri terk ettikleri belirtiliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz