Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MEHMET HİLMİ ÖLÜMÜNÜN 82. YILINDA ANILDI

MEHMET HİLMİ ÖLÜMÜNÜN 82. YILINDA ANILDI

15
0

Batı Trakya Türklerine çok önemli hizmetleri olmuş merhum gazeteci – öğretmen Mehmet Hilmi ölümünün 82. Yılında İskeçe’de kabri başında anıldı. Anma törenine çok az sayıda kişi katıldı. Basından da sadece Birlik gazetesi oradaydı.

İskeçe Türk Birliği’nin düzenlediği anma töreni 25 Haziran 2013 Salı günü Mehmet Hilmi’nin İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleşti.

Anma tören, Muzaffer Salihoğlu Azınlık Ortaokulu ve Lisesi din dersi öğretmenlerinden Metin Karahoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Duayı ise İskeçe Seçilmiş Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu yaptı. İTB Başkanı Ahmet Kurt, Mehmet Hilmi’yi anma törenine katılan herkese teşekkür etti ve “Mehmet Hilmi’yi herzaman hatırlayacağız.” dedi. 

Anma törenine İTB Başkanı Ahmet Kurt ve yönetim kurulu üyeleri, İskeçe sabık Milletvekilleri Ahmet Faikoğlu ve Çetin Mandacı, İskeçe Seçilmiş Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, eski İTB başkanları ve Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi ve Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin katıldı. 

Anma töreni dolayısıyla İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu İTB’de törene katılanlara helva ve çay ikram etti. 

Video İzle:

http://www.dailymotion.com/video/x119iqr_itb-mehmet-hilmi-anma-toreni-2013_news#.Ucp-lPlA1uo

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz