Ana Sayfa Batı Trakya Haberler MEÇO VE ŞİNİKOĞLU MAHKEMEYE GELMEDİ, MİLLET GAZETESİ’NİN DAVASI YİNE ERTELENDİ

MEÇO VE ŞİNİKOĞLU MAHKEMEYE GELMEDİ, MİLLET GAZETESİ’NİN DAVASI YİNE ERTELENDİ

30
0

Lozan Anlaşması’nı dikkate almadan Yunan devleti tarafından atanan Gümülcine ve İskeçe müftüleri Cemali Meço ile Mehmet Emin Şinikoğlu’nun Millet Gazetesi’ne açtıkları dava ertelendi.

Meço ve Şinikoğlu, Millet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Ömer ve gazetenin başyazarı İlahiyatçı Feyzullah Hasankahya’ya açtıkları dava İskeçe Mahkemesi tarafından ikinci kez ertelendi.

Tayinli Meço ve Şinikoğlu’nun mahkemeye gelmemesi üzerine dava ikinci kez ertelendi. Mahkeme heyeti, davayı açan tayinli müftülerin duruşmaya katılarak mutlaka dinlenmeleri gerektiğine hükmederek davayı 5 Haziran 2018 tarihine erteledi.

Davayı islemek üzere DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, İskeçe Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu, PASOK Partisi İskeçe eski milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar ve soydaşlar katıldı.

Millet Gazetesi’nin köşe yazarlarından biri olan Feyzullah Hasankahya, yazdığı bir makalede, Yunan devleti tarafından atanmış müftülerin Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın Lozan Barış Anlaşması’na uygun bir şekilde seçilmedikleri için toplumun müftüleri olamayacaklarını ve İslam’a aykırı icraatlarıyla da İslam’a ve Müslümanlara leke sürdükleri için müftü sıfatını taşımaya layık olamayacaklarını, dolayısıyla dinlerine ve inananlara ihanet içerisinde olan “çakma” müftüler olduklarını konu alan bir yazıyı kaleme almıştı. Bu yazıda kendilerine hakaret edildiğini ve mağdur olduklarını düşünen tayinli müftüler Meço ve Şinikoğlu dava açmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz