Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET, “BTAYTD VE ŞUBELERİNİN AZINLIĞA HİZMETLERİ YADSINAMAZ”

İLHAN AHMET, “BTAYTD VE ŞUBELERİNİN AZINLIĞA HİZMETLERİ YADSINAMAZ”

21
0

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ni (BTAYTD) ziyaret ederek, başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi.

BTAYTD’nin Gümülcine’deki merkezinde 1 Temmuz Cuma günü gerçekleşen ziyarette milletvekili İlhan AHMET, son günlerde BTAYTD’nin bazı şubelerine yönelik yargı müdahalesinin ardından işlevlerinin askıya alınmasıyla neticelenen olaylar hakkında başkan ve yönetim kurulu üyelerini dinleme fırsatı buldu.

İlhan AHMET, BTAYTD Başkanı Ahmet Kara ile yönetim kurulu üyelerinin yaşanan süreçle ilgili görüş ve düşünceleri ile makul kaygılarını dikkatle dinledi. Konuşmalarda ortak vurgu, her iki tarafın da Yunan adaletine ve adil yargıya güvenme temennisi oldu.


Görüşmede, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin tarihi süreçte Azınlık içerisindeki önemine ve çok yönlü görevine dikkati çeken milletvekili, derneğin yürüttüğü faaliyetlerden övgü ile bahsetti.

Milletvekili, BTAYTD’nin özellikle son yıllarda Azınlığın sosyal ve eğitim alanındaki gelişimini yansıtan bir ayna olduğunu belirterek, derneğin, Azınlığın gelişimine yaptığı katkının hiç kimse tarafından reddedilemeyeceğini vurguladı.

Bu çerçevede yürütülen çalışmaların, merkeze uzak bölgelere de ulaşmasında BTAYTD şubelerinin katkılarının yadsınamayacak öneme sahip olduğunu ifade eden İlhan AHMET, BTAYTD yönetiminin hukuki süreçte atacağı her adımda kendisinin de müttefikleri olarak yanlarında olacağını dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz