Ana Sayfa Batı Trakya Haberler LAVROV: “RUSYA HER ZAMAN GÜÇLÜ VE MÜREFFEH YUNANİSTAN İSTEDİ, ANCAK BUNU YUNANİSTAN...

LAVROV: “RUSYA HER ZAMAN GÜÇLÜ VE MÜREFFEH YUNANİSTAN İSTEDİ, ANCAK BUNU YUNANİSTAN DA İSTEMELİ”

17
0

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Rusya her zaman güçlü ve müreffeh bir Yunanistan istedi, ancak bunu Yunanistan da istemeli” dedi.

Yunanistan’da, İoannis Kapodistrias’ın ülkenin ilk devlet başkanı ilan edilmesinin 185. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Atina’yı ziyaret eden Lavrov, Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ve Başbakan Antonis Samaras ile görüştü.

Lavrov, etkinlikte yaptığı konuşmada, Rusya’nın her zaman güçlü ve müreffeh bir Yunanistan arzu ettiğini ifade ederek, “İki ülke ilişkilerindeki derin tarihi kökler, inşa etmekte olduğumuz siyasi ilişkilerimize temel oluşturmaktadır. Aramızdaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmek niyetindeyiz. Kaydedilen ilerlemeyi görüyoruz. Ticari ve ekonomik ilişkilerimizi güçlendirerek çabalarınızı manen ve fiilen destekleyeceğiz” dedi.

Rusya ve Yunanistan’ın istikrarlı iki dost ülke olduğunu belirten Lavrov, her iki ülkenin de çok merkezli dünyadaki sorunların hukuk ilkelerine saygılı olarak diyalog aracılığıyla çözümlenmesini desteklediğini ifade etti.

Lavrov, Başbakan Antonis Samaras ile olan görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada da Yunanistan’ın ekonomik krizle olan mücadelesini takdir ettiğini belirterek, Moskova’nın bu konuda Atina’ya yardımcı olmayı istediğini belirtti.

Yunan basını ziyaretle ilgili aktardığı haberlerde, Lavrov’un Yunan yetkililerle olan temaslarında, Yunanistan Doğalgaz Şirketi DEPA’nın satışı ve South Stream doğalgaz boru hattı konusunun da ele alındığı kaydedilirken, Rusya’nın, Yunanistan’ın DEPA şirketi özelleştirmesi konusunda yaşananlardan rahatsızlık duyduğunu ve bu ziyaretin iki ülke arasında özelleştirme konularında son ziyaret olabileceğini aktardı.

Aralarında Rusya Demiryolları Kurumu RZD’nin Başkanı Vladimir Yakunin’in de bulunduğu kalabalık bir heyet ile Atina’ya gelen Lavrov’un, Yunan hükümetinin özeleştirme listesinde bulunan Yunanistan Demiryolları TRAİNOSE ve Selanik limanıyla yakından ilgilendiği belirtildi.

Atina’daki temasları kapsamında Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos ile de bir araya gelen Lavrov, akşam saatlerinde Pire limanında bulunan Rus donanmasına ait “Moskva” kruvazöründe resepsiyon verdi.

RUS ASKERLERİ NAVPLİON’DA

Rus donanmasına ait askerleri Navplion sokaklarında gören Yunanlılar şaşkınlıklarını gizleyemediler. İoannis Kapodistrias’ın ülkenin ilk devlet başkanı ilan edilmesinin 185. yıl dönümü nedeniyle Navplion’da düzenlenen etkinliklere katılan Rus Donanmasına ait askerler Navplio sokaklarında silahlarıyla dolaştılar. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz