Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KURCALI AZINLIK KADINLARI DERNEĞİ ÜYELERİ VE BTAYTD EL BECERİ KURSU ÖĞRENCİLERİ EDİRNE’Yİ...

KURCALI AZINLIK KADINLARI DERNEĞİ ÜYELERİ VE BTAYTD EL BECERİ KURSU ÖĞRENCİLERİ EDİRNE’Yİ ZİYARET ETTİ

13
0

Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği’nin, Batı Trakya Azılığı Yüksek Tahsilliler Derneği El Beceri Kursu’nun katılımıyla düzenlediği Edirne gezisi, 1 Aralık Cumartesi günü gerçekleşti.

 

Gezi, dernek üyelerimizden ve BTAYTD Gümülcine merkez ve Kurcalı Şubesindeki kursiyerlerimizden oluşan 50 bayanın katılımıyla yapıldı.

 

Edirne gezi programına bayanlar, Meriç’in kıyısında tarihi Karaağaç’ta kahvaltı yaparak başladı. Ardından ilk olarak, rehber eşliğinde Sultan II.Bayezid Külliyesi Darüşşifası, yeni adıyla; Trakya Üniversitesi Edirne Sağlık Müzesi ziyaret edildi. Yüzyıllar önce ruh hastalıklarının su ve müzik sesiyle tedavi edildiği bir hayır kurumu olarak yaptırılan bu merkez, 2004 yılında Avrupa’nın en iyi açık müzesi seçilmiştir.

 

Daha sonra Şükrü Paşa Anıtı ve Balkan Savaşları Müzesi’ne geçildi. Rehberimizin verdiği bilgileri büyük dikkatle dinleyen bayanlar, Balkan Savaşları sırasında Bulgarlar tarafından kuşatılan Edirne’nin savunulmasında kullanılan ve günümüzde müzeleştirilen tabyaları gezerken, o yıllarda sivil halkın ve askerlerin yaşadığı zor koşulları, konu mankenleriyle canlandırılmış halini adeta bugünmüş gibi yaşadı.

 

Buranın ardından Selimiye külliyesine hareket eden grup, Selimiye Camii’ni ve külliye içinde bulunan Türk İslam Eserleri Müzesi’ni gezdi. Bayanlar müzede sergilenen pehlivan eşyaları, tekke eşyaları, işleme ve levha ürünler, silahlar, Osmanlı çini ve seramikleri, saraydan kalan mutfak eşyaları ve tahta eşyaları ilgiyle gezdi.

 

Son olarak grup, Edirne Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’ni ziyaret etti. Arkeoloji bölümünde, prehistorik, Roma ve Bizans dönemlerine ait yazıtları, toprak kapları, heykeller sergilenirken, bayanların özellikle ilgisini çeken Etnografya bölümünde,  Osmanlı ev eşyaları, halılar, kilimler, kıyafetler, ahşap edirnekâri eşyalar görüldü.

 

Alışveriş için Edirne Kültürünü ve El Sanatlarını Tanıtma Derneği (EKTADER) tarafından açılan Edirne Belediyesi Kadın El Sanatları EMEK PAZARI’na giden bayanlar, burada EKTADER Yönetim Kurulu Başkanı Fikriye Kirpiye tarafından karşılandı. Tezgâhlardaki el işlerini inceleyen bayanlar daha sonra alışveriş merkezlerinde serbest zaman geçirdiler.

 

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, heyetimizi kabul etti

 

AK Parti Edirne Milletvekilli Dr. Mehmet Müezzinoğlu, gezi kapsamında Edirne’de bulunan Kurcalı Azınlık Kadınları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Dilek Adalı Osman, Asbaşkan Hikmet Müminoğlu, Genel Sekreter Güler Mustafa, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Sorumlusu Yönetim Kurulu üyesi Emel Adem ile Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği El Beceri Kursu Öğretmenleri Mediha Bekiroğlu ve Emine Hüseyin’den oluşan heyetimizi makamında kabul etti.

 

Nezaket ziyareti kapsamında Milletvekili sn. Müezzinoğlu, heyetimiz vasıtasıyla Batı Trakya’ya gönül dolusu selamlarını ilettiğini bildirdi. Sayın Müezzinoğlu Başkan Dilek Adalı Osman’a ayrıca, Edirne ilini anlatan bir kitapta hediye etti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz