Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KONAK BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TARTAN BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ’I ZİYARET ETTİ

KONAK BELEDİYE BAŞKANI HAKAN TARTAN BAŞKONSOLOS MUSTAFA SARNIÇ’I ZİYARET ETTİ

10
0

İzmir Konak Belediye Başkanı eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Hakan Tartan, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç’ı ziyaret etti. Belediye Meclis üyeleriyle birlikte Drama Belediyesi’ni ziyarete giden Tartan, Başkonsolos Sarnıç’la bir süre Başkonsoloslukta görüştü. Belediye Başkanı Tartan, ziyaret sonrası Başkonsolos Mustafa Sarnıç’a Konak Belediyesinin bir plaketini hediye etti.

 

HAKAN TARTAN: “BİRBİRİLERİNİ ÇOK SEVEN, ANLAYAN, ORTAK TARİHİ DEĞERLERİ OLAN İKİ TOPLUMUN DAYANIŞMASI AÇISINDAN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

 

Birlik gazetesine bu ziyareti değerlendiren Hakan tartan şunları söyledi:

“Başkonsolos sayın Mustafa Sarnıç, Dışişlerinin çok değerli bir diplomatı ve kendisine her zaman başarılar diliyorum. Ben Milletvekilliliği Bakanlık döneminden beri bu yöreye çok önem veren, özen gösteren ve Türkiye-Yunanistan arasında ikili ilişkilerin daha ileriye gitmesi için katkı koymaya çalışan bir insan olarak bu gelinen noktadan büyük mutluluk duyuyorum.

Türkiye-Yunanistan arasında ve burada soydaşların yaşadığı birtakım ilişkilerin derinleşmesi gelişmesi anlamında çok güzel şeyler yapılıyor. Bundan sonra bizde Konak Belediyesi olarak bu tür çabalara ne tür katkı koyarsak muhakkak faydalı olacaktır diyorum ve ben şimdi Belediye Başkanı olarak Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri olan 500 bin nüfusuyla İzmir Konak oranın Belediye başkanıyım. Bugün Drama ziyaretimizde Türkiye, Yunanistan ve Romanya’nın birlikte Avrupa Birliği’nden gerçekleştirdikleri uluslararası bir program çalışması var ve onun için buraya geldim.

Drama Kenti ile de biz karşeş şehir olacağız ve hatta bugün onun ön protokolünün imzalanması törenini de gerçekleştireceğiz. Konak Belediyesi’nin komşu ülke Yunanistan’la ilişkileri sadece burada kalmıyor ve önümüzdeki günlerde Selanik ile de kardeş Belediye çalışmalarını başlatacağız. Bu tür çalışmalar hem Kültürlerin, hem halkların yakınlaşması anlamında çok önemli. Buna ben çok önem veriyorum çünkü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türk-Yunan Dostluk Grubu’nu kuran ve onun da başkanı olan bir siyasetçiyim. Şimdi de Yerel Yönetimler bazında halkların daha da iç içe olduğu bu çalışmaları yapmaktan büyük sevinç ve gurur duyuyorum. Birbirilerini çok seven, anlayan, ortak tarihi değerleri olan iki toplumun dayanışması açısından elimizden geleni yapmaya büyük gayret sarfediyoruz, edeceğiz.” Dedi.

 

MUSTAFA SARNIÇ: “BU TÜR İLİŞKİLERİN EKONOMİK VE KÜLTÜREL AÇIDAN TRAKYA BÖLGESİNE KATKILARI OLACAKTIR”

 

“Konak Belediye Başkanımız sayın Hakan Tartan’ı bugün burada Başkonsolosluğumuzda ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ben sayın Başkanımı Kosova’daki görevimin başında tanımıştım. Kendileri 2008’li yıllarda Priştine’yi ziyaret etmişti. Geçen hafta sağ olsunlar kendileri beni aradı ve Drama’ya gideceklerini, yol üzerinde Gümülcine’ye de uğramak istediklerini söylediler. Bu çerçevede bugün kendisini burada ağırlıyoruz. Kendisi başarılı bir Belediye Başkanıdır ve hasret giderdik ve ayrıca buraya ilgi duyması, Drama ile bu bölge ile ilgilenmesi hakikaten takdire şayandır.

Drama benim görev bölgemdir ve çok önemli bir ildir. Sebebi de karşılıklı olarak 1924 yılında Mübadele’ye tabi tutulmuş olan bir bölgedir Drama. Dolayısıyla insani ilişkilerin geliştirilmesi anlamında bu tür ziyaretler ve çalışmalar son derece önemlidir. Belediyeler düzeyinde kardeşlik ilişkilerinin karşılıklı olarak işbirliği olanaklarının araştırılması ve bu arayışa girilmesi son derece olumludur. Bu vesileyle de ben kendilerini tebrik ediyorum. Bir süre sonra Drama belediye başkanı da İzmir Konak Belediyesi’ni ziyaret edecek olması bu tür ilişkilerin hem ekonomik hemde ticaret açısından Trakya bölgesine muhakkak katkıları olacaktır. Dolayısıyla da kültürler arasında önemli rol oynayacaktır diye düşünüyorum.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz