Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KIZILAĞAÇ KÖYÜ MUHTEŞEM BİR HATİM TÖRENİNE İMZA ATTI

KIZILAĞAÇ KÖYÜ MUHTEŞEM BİR HATİM TÖRENİNE İMZA ATTI

63
0

Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı Kızılağaç köyü 25 Mayıs 2013 tarihinde muhteşem bir hatim merasimi düzenledi. Türkiye’den Batı Trakyalı IRCICA (İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi) Genel Direktörü Dr. Halit Eren, AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Ankara Batı Trakya Türk Birliği Başkanı Ahmet Salihoğlu ve bir grup misafirin katıldığı hatim törenine binlerce kişi iştirak etti.

Ayrıca hatim merasimine katılanlar arasında başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsoloslar Alper Atak ve Ufuk Gözaydın olmak üzere, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsüİbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Karayusuf, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, , Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Arif, Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin, Çınar Derneği Başkanı Cengiz Ömer, Kızılağaç Köyü Muhtarı Şaban Hüseyin, yerel yöneticiler ve bölge halkı yer aldı.

 

Din görevlisi Mahmut Ahmet’in yönetiminde Kızılağaç Kuran Kursu öğrencileri, Kur’an-ı Kerim’den ayetler, dualar ve ilahiler okuyarak hatim merasimi sona erdi.

Daha sonra protokol konuşmalarına geçilerek, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başakanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif bir konuşma yaptı. Batı Trakya’da birliğe ihtiyacın olduğunu, bu birliğin bozulmaması gerektiğini ve bu camilerin istismar edilmemesi gerektiğinin altını çizen Müftü Şerif; bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti.

“Başkaban Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan’dan selamlar getirdim”

AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da konuşmasında bu hatim merasimleriyle buradaki varlığımızı sürdürme kararlılığımızı ortaya koyduğumuzun bir göstergesidir diyerek, bu organizasyonda emeği geçenleri tebrik etti. Milletvekili Çavuşoğlu, buraya Türkiye’den Babaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan’ın selamlarını getirdiğini söyledi. Ayrıca buraya çok güçlü mirasların bırakıldığını ve bu mirasa sahip çıkan toplumu da tebrik ettiğini söyleyen Çavuşoğlu, sözlerini biz komşularımızla iyi bir işbirliği kurma arzusu içinde olduğumuzu belirtiriz diyerek tamamladı.

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Alper Atak yapmış olduğu konuşmada, bu köyde bulunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, sayın Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’in de selamlarını iletti.

“İnşallah bu Ramazan ayında bir iftarımızı burada gerçekleştiririz”

IRCICA Genel Direktörü Halit Eren de yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: “Bana Türkiye’de nerdensiniz? diye sorulduğunda, ben mübarek balkan topraklarındanım diyorum. Bu topraklara sahip çıkmamız gerekir. Bu merasimi düznleyen başta müftümüzü tebrik ediyor, genç çocuklara da başarılıar diliyorum. İnşallah bu Ramazan ayında bir iftarımızı burada gerçekleştiririz. Herkese teşekkür ediyorum.”

Son olarak hatim merasiminin duasını Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı. Daha sonra Kuran kursu öğrencilerine kurum ve kuruluşlar tarafından hediyeler takdim edildi. Ardından kılınan öğle namazı sonrası tüm katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.

Kızılağaç köyü hatim merasimi törenlerini, TEK Rumeli Televizyonu Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin yakından izleyerek, “İstikamet Balkanlar” adlı programa çekimler yaptı.

Video izle:

http://www.dailymotion.com/video/x107m4x_kizilagac-hakan-cavusoglu_news 

http://www.dailymotion.com/video/x107mdv_kizilagac-halit-eren_news

http://www.dailymotion.com/video/x107mja_kizilagac-3_news

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz