Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KİRİAKOS LOUKAKİS: “TÜRK TURİSTLERİ KOMŞULARIMIZI YUNANİSTAN’A DAVET EDİYORUZ”

KİRİAKOS LOUKAKİS: “TÜRK TURİSTLERİ KOMŞULARIMIZI YUNANİSTAN’A DAVET EDİYORUZ”

21
0

Greek Deluxe Travel Road Show’un açılışında konuşan Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kiriakos Loukakis, “Türk turistlerin eskiden kısa süreli ve pansiyon türü ucuz tesislere ilgisi vardı ama son yıllarda villa kiralayan, 5 yıldız ve üstü otelleri tercih eden, gurme seyahatlere yönelen Türk turist profili öne çıktı. Bu talebin artarak süreceğine inanıyor ve tüm komşularımızı Yunanistan’a davet ediyoruz” dedi.

Ekonomik krizden en çok etkilenen ülkelerden Yunanistan, çıkışı turizmde ve komşusu Türkiye’de arıyor. Bu amaçla, bugün, ‘Greek Deluxe Travel Roadshow’ adında İstanbul’da bir etkinlik gerçekleştirildi. Yunanistan’ın Türkiye Büyükelçisi Kiriakos Loukakis ile Merkez Makedonya Bölgesi Başkanı Apostolos Tzitzikostas’ın katılımları ile gerçekleştirilen etkinlikte ‘Yunanistan’da lüks tatil deneyimi yaşarken hayallerinizi Akdeniz’in zengin renkleriyle resmedin’ başlığı altında, seyahat ürünlerinin tanıtıldığı bir sunum gerçekleştirildi.

“TÜRKLERİN LÜKSE TALEBİ ARTIYOR”

Açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Loukakis şunları söyledi: “İki komşu ülkenin turizm alanındaki ilişkileri her geçen yıl gelişiyor. Yunanistan tarafı adına ülkemizi ziyaret eden Türk komşularımızın ilgisinden çok ama çok memnunuz. Türkler eskiden daha çok ucuz tatili tercih ederken, artan gelir düzeyine paralel olarak son yıllarda gurme seyahatler, villa kiralamalar ve lüks tesislerde konaklamalar ağırlık kazandı. Bu talebin artarak süreceğine inanıyoruz ve tüm Türkleri Yunanistan’a davet ediyoruz.”

“MAKEDONYA ORTAK MİRASIMIZ”

Yunanistan’ın en önemli turizm bölgelerinden olan ve Selanik ile Halkidiki’yi de içine alan Merkez Makedonya Bölgesi Valisi Apostolos Tzitzikostas de, “Büyük İskender’in, Aristo’nun doğduğu, tarihsel açıdan köklü bir geçmişe ve eşsiz bir zenginliğe sahip Makedonya, Yunanistan’ın en uzun sahil şeridine sahip. Lüks restoranları, gece kulüpleri, SPA ve sağlık turizmi merkezleri ile bir cazibe merkezi. En büyük misyonumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı sahip çıkmak. Türkler açısından ayrı bir öneme sahip olan ve yoğun Türk nüfusun yaşadığı bölgemiz, Türkiye’ye yakınlığı ile de iyi bir alternatif” dedi.

“PAZAR HER YIL BÜYÜYOR”

TÜRSAB Kurumsal İlişkiler Direktörü Gülberk Aşyapar, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir seyahatte olan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un iyi dileklerini ileterek başladı. Aşyapar, “2014 verilerine göre Türkiye’ye 36 milyonu aşkın turist geldi ve 34 milyar doları aşan bir gelir elde edildi. 2023 hedefimiz 50 milyon ziyaretçi ve 50 milyar dolar gelir. Yunanistan, yurt dışına seyahat eden Türklerin en çok tercih ettiği ikinci ülke; bu nedenle ayrı bir öneme sahip. Geçen yılki rakam 741 bin kişi. Yunanlılar ise 831 bin kişi ile Türkiye’ye gelen yabancı turistler arasında 10’uncu sırada. Geçen yılki artış oranı yüzde 18… Her iki ülke de karşılıklı olarak ziyaretleri arttırma ve 1 milyon rakamına ulaşma potansiyeline sahip” ifadelerini kullandı.

Marketing Greece Yönetici Müdürü Iossif Parsalis ise, Türkiye’nin hiç şüphesiz çok stratejik bir hedef pazar olduğunu belirterek, “Yunanistan’da bizim lüks seyahat yaklaşımımız sadece kaliteli hizmet ve konfor sağlamaktan ibaret değil. Lüks, aynı zamanda ziyaretçiyi ülkenin gerçek yaşamı ve yerel kültürüyle zenginleştirmek. İki ülkenin kültür ve konum olarak yakınlığı, misafirlere bu eşsiz mirası inceleme fırsatı sunmaktadır” dedi.

HEDEF BİRER MİLYON TURİST

Bundan 10 yıl önce Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısı 584,8 bin iken, aradan geçen on yıl içinde bu rakam yüzde 42 artarak 2014’te 830,8 bine ulaştı. Ancak asıl patlamayı Türk turist yaptı. 2005 yılında Yunanistan’a giden Türklerin sayısı sadece 141,3 bindi. 2014’te bu rakam, beş kattan fazla artarak 741 bine ulaştı. Her iki ülkenin hedefi de, 2015 yılında karşılıklı olarak 1 milyon turist rakamını aşmak.

TURİZM YUNANİSTAN’IN CAN DAMARI

Nüfusu 11 milyon civarında olan Yunanistan için turizm vazgeçilemez bir gelir kaynağı. Ülke, her yıl nüfusunun 1,5 katı kadar turist ağırlıyor. Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) verilerine göre; 2013 yılı itibariyle Yunanistan’da turizm sektörünün ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’na sağladığı direkt katkı yüzde 6,5 düzeyinde bulunurken, destek olduğu diğer sektörlerle birlikte turizmin oluşturduğu ekonomik büyüklük Yunanistan ekonomisinin yüzde 16,3’üne karşılık geliyor. WTTC verilerine göre turizm sektörünün Yunanistan’da doğrudan istihdam sağladığı kişi sayısı 319 bin 500 kişi düzeyinde bulunurken ülkedeki toplam istihdamın yüzde 8,9’unu oluşturuyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz