Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KETENLİK’TE HATİM TÖRENİ BİNLERCE KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRDİ

KETENLİK’TE HATİM TÖRENİ BİNLERCE KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRDİ

20
0

İskeçe Dağlık Kolu’nun büyük köylerinden biri olan Ketenlik‘te Kur’an Kursunun düzenlediği hatim merasimi binlerce kişiyi bir araya getirdi. Hatim merasimi 11 Mayıs Pazar günü yapıldı, ancak 10 Mayıs Cumartesi günü kurban kesme töreni yapıldı. Törene İskeçe Seçilmiş Müftü Ahmet Mete de katıldı. Ketenlik’te hatim eden çocuk sayısı 52 olunca da heyecan ve coşku görülmeye değerdi.

İskeçe Seçilmiş Müftülüğü‘nün bünyesinde faaliyet gösteren Ketenlik Kur’an Kursunun Pazar günkü hatim törenine etraf köylerden, İskeçe’den ve Türkiye’den yoğun bir katılımın yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Müftü Ahmet Mete, Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ramadan Nizam, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası İskeçe Şubesi Müdürü Ömer Çay, DEB Partisi Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu katıldı.

 

 

Bütün Ketenlik halkını kutluyorum”

Törene katılan Başkonsolos Osman İlhan Şener’e bölge halkı tarafından yoğun bir sevgi ve ilginin olduğu bir kez daha görüldü. Özellikle gençlerin Başkonsolos İlhan Şener ile hatıra fotoğrafı çektirmek için sıraya girdikleri görüldü. Başkonsolos İlhan Şener, Ketenlikli gençleri tebrik ederek, “Ketenlik köyü büyüklüğünü gösterdi. Binlerce kişiyi mükemmel bir organizasyonla çok güzel ağırladı. Çocukları yetiştiren hocaları tebrik ediyorum. Bütün Ketenlik halkını kutluyorum. İskeçe Balkan kolunda köyüm Ketenlik’te (Kendavros) muhteşem bir hatim töreni, Allah kabul etsin, tebrikler” diyerek bu başarılı organizasyondan ötürü herkesi kutladı.

Hatim töreninin misafirleri de vardı. Türkiye’den Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan ve beraberindeki heyet hatim törenini şereflendirdiler.

Bir diğer katılım da Atina’dan Yunanistan Müslümanları Birliği Başkanı Naim Elghandur ve Yunanlı Müslüman eşi ve aynı zamanda Yunanistan’da Yeşiller Partisi AP Milletvekili Adayı Anna Stamu katıldı.

Müftü Mete günün anlamın ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Müftü konuşmasında;  öğrenci ve hocaları tebrik etti, Kur’an Kurslarının önemine işaret etti.  Ayrıca 18 Mayıs’ta yapılacak olan yerel seçimlere de değinerek aday olanları tebrik etti ve seçimlerin sükûnet içinde geçip Batı Trakya için hayırlı olmasını diledi.

Müftü Efendi’nin konuşmasının ardından, Milletvekili, Mustafçova Belediye Başkanı, törene Türkiye’den misafir olarak katılan heyet adına Tuzla Kaymakamı ve Başkonsolos İlhan Şener birer selamlama konuşması yaptılar. Törenin ardından pilâv ikramı yapıldı.

Hatim töreninde ayrıca 30 yılı aşkın Ketenlik Kur’an Kursunda hizmet vermiş olan ve emekliye ayrılan Hüseyin Karahus Hoca‘ya Müftü Mete tarafından plaket takdim edildi. 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz