Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAYMAKAM MEVLÜT ÖZMEN: “BİRBİRİMİZİN SORUNLARINI UNUTMAYALIM, BİRBİRİMİZİ DERTLERİNE DERMAN OLALIM.”

KAYMAKAM MEVLÜT ÖZMEN: “BİRBİRİMİZİN SORUNLARINI UNUTMAYALIM, BİRBİRİMİZİ DERTLERİNE DERMAN OLALIM.”

10
0

Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, başkanlığında 47 kişilik bir heyet Batı Trakya’ya geldi. İlçelerindeki başarılı öğrencilerle Balkan turuna çıkan Kaymakam Özmen ve beraberindeki heyet üyeleri, Anavatan Türkiye’ye dönüşlerinde Gümülcine’ye uğradılar. Şehir turunun ardından Gümülcine Türk Gençler Birliğine gelen heyet burada Birlik bahçesinde çay kahve içerek Batı Trakyalı Türklerle sohbet etme fırsatı buldular. GTGB Başkanı Koray Hasan öğrencilere ve misafirlere Birliğin tarihçesi ve çalışmaları hakkında kısa bilgiler verdi.

Ziyarette Kaymakam Mevlüt Özmen’nin yanısıra İlçe Emniyet Müdürü Salim Alemdar, İlçe Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Pınarhisar Devlet Hastanesi Başkan Vekili Dr. Celal Özgüzel’in yanısıra köy Muhtarlarıda hazır bulundu.

Kaymakam Mevlüt Özmen, Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) ziyareti sonrası Birlik gazetesine şu değerlendirmede bulundu. Özmen, “Atalarımızın bizlere miras bıraktığı, oradaki Türk köylerini, Türk şehirlerini, öğrencilerimize göstermiş olduk. Makedonya gezisini de tamamladıktan sonra gezimizin ağırlıklı kısmı Selanik ve Batı Trakya’yı ziyaret ettik” dedi ve şunları ifade etti:

“Aslında biz başarılı öğrencilerimizle birlikte uzun bir yola çıktık, geçtiğimiz yıl da buraları gezmiş ve Kosova’ya kadar gittik. 44 kişilik bir kafileyle geldik. Atalarımızın bizlere miras bıraktığı, oradaki Türk köylerini, Türk şehirlerini, öğrencilerimize göstermiş olduk. Makedonya gezisini de tamamladıktan sonra gezimizin ağırlıklı kısmı Selanik ve Batı Trakya’yı ziyaret ettik. Onların dedelerinin, atalarının göç ettiği yerleri gösterirken, bu arada burada yaşanmış olan ve yaşanmakta olan sıkıntıları da görmelerini istedik. Kısacası çocuklarımız; burada kalan bu kardeşlerimiz nasıl yaşıyorlar, sıkıntıları neler bunları görmüş oldular. Çünkü biz istiyoruz ki biz sınırın karşı tarafında yaşarken birbirimizin sorunlarını unutmayalım, birbirimizi dertlerine derman olalım. İnşallah bu gezi onlar için faydalı olmuştur. İnşallah bundan sonra başarılı olan öğrencilerimizi Avrupa’ya da götüreceğiz, ama muhakkak ki Batı Trakya’ya da her seferinde getireceğiz.” Dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz