Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KARAYUSUF: “AŞIRI YAĞIŞLARDAN ZARAR GÖREN HEMŞEHRİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN”

KARAYUSUF: “AŞIRI YAĞIŞLARDAN ZARAR GÖREN HEMŞEHRİLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN”

11
0

Rodop ilinde sağanak yağmur nedeniyle Maronya-Şapçı Belediyesi’ne bağlı ova köylerinin sel suları altında kalma tehlikesi geçirdi. Atina’da bulunan Milletvekili Ayhan Karayusuf yağışlardan zarar gören vatandaşa geçmiş olsun dileklerini gönderdi.

BASIN BİLDİRİSİ

Son günlerde, etkili olan sağanak yağmur nedeniyle Maronya-Şapçı Belediyesi’ne bağlı ova köylerinin sel suları altında kalma tehlikesi geçirdiğini Atina’da öğrenmiş bulunuyorum. Özellikle Aşağıköy, Yahyabeyli, Kalithea, Uysallı, Lefeciler ve Evrenköy’ün sel sularından en çok etkilenen beldeler olduğunu  az önce telefonla görüştüğüm Maronya-Şapçı Belediye Başkanı sn. Yannis Stavridis’ten öğrenmiş bulunuyorum. Başkanın söylediğine göre, belediye zamanında gerekli müdahaleyi yaparak, herhangi bir felaketin oluşmasını önlediklerini, sel taşkınından doğabilecek sıkıntılara önlem aldıklarını aktardı.

Ancak, devlet mekanizması ve de yerel yönetimler, bu tür sel taşkınlığı gibi doğal afetlere karşı gerekli çalışmaları önceden yapmaları ve her türlü doğal olumsuzluklara karşı da gerekli tedbirleri çok önceden almaları gerekmektedir.

Bize vazife düşecek herhangi bir görev, her hangi bir müdahale yapmamız gerektiği takdirde yerel yönetimlere her türlü destek ve yardımı yapmaya hazır olduğumuzu belirtir, aşırı yağışlardan zarar gören hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

SYRİZA Rodop Milletvekili

Ayhan Karayusuf 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz