Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS: “ANKARA TAHRİK ETMEYİ DURDURMALI, ADALET TÜRKİYE’DEKİ GİBİ DEĞİL”

KAMMENOS: “ANKARA TAHRİK ETMEYİ DURDURMALI, ADALET TÜRKİYE’DEKİ GİBİ DEĞİL”

24
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, “Ankara tahrik etmeyi durdurmalı, Adalet Türkiye’deki gibi değil” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türkiye’nin sekiz darbeci askerin iade edilmemesine gösterdiği tepkilere yönelik telefonla katıldığı “Livenews” Tv proğramında Nikos Evaggelatos’un sorularını yanıtlayarak Türkiye’ye mesaj gönderdi ve “Ankara tahrik etmeyi durdurmalı, Adalet Türkiye’deki gibi değil” dedi.

Bakan Kammenos konuşmasında şu ifadeleri dile getirdi.

“Demokratik bir ülkede Adalet bağımsızdır ve yasama ve yürütmenin herhangi bir iradesinden bağımsız olarak hareket eder. Bu, Türkiye tarafından anlaşılmalıdır.

Maalesef, komşu ülke buradaki yargıyı Türkiye’deki gibi zannediyor, yani güdümlü. Brüksel’de NATO’nun merkezinde 400’den fazla Türk subayı iltica talebinde bulundu.”

Mülteci konusuna da değinen Kammenos, geri kabul anlaşmasının sadece Türkiye ile Yunanistan arasında bir anlaşma olmadığını, aynı zamanda Türkiye ile Avrupa Birliği arasında bir anlaşma olduğunu dile getirdi ve mültecilerin geçişlerinin Türkiye tarafından kontrol edilerek engellenmesi için Türkiye’ye Avrupa Birliği tarafından 3 milyar Euro destek sağlandığını dile getirdi. Ayrıca Ege Denizi’nde geçişlerin kontol altına alınması yönünde NATO ülkeleri Savunma Bakanlarının imzaladığı bir anlaşmanın da var olduğunu belirtti.

Kammenos, “eğer Türkiye tek taraflı anlaşmayı ihlal ederse, başka anlaşmalar hakkında konuştuklarını duymadım, o zaman NATO ve AB tarafından gerekli davranışla karşı karşıya kalacaktır” dedi.

Bakan Kammenos, Türk savaş uçakları tarafından Ege Denizi’ndeki arttığı iddia edilen ihllaler hakkındaki soruya verdiği yanıtta ise, “Türkiye genellikle bu tür durumlarda ulusal hava sahası ihlallerine gidiyor. Ancak hiçbir Türk savaş uçağı engellenmeden ulusal hava sahasını geçmiyor. Yunan tarafından uyarılarımıza rağmen havaçatışmaları kazaya yol açabilir” dedi.

Son olarak Türk hükümetine seslenen Kammenos, “Ankara’nın en iyi yapması gereken, uluslararası anlaşmalara ve uluslararası hukuka saygı göstermesidir, sözlü tahrik ederek değil, komşu gibi ve müttefik gibi davranmalıdır” dedi.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz