Ana Sayfa Salla Gitsin KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAYIN, AMAN DİKKAT!​​

KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAYIN, AMAN DİKKAT!​​

48
0

Değerli okurlarım, hepiniz bilirsiniz bizde bir atasözü vardır, “kaş yaparken göz çıkarmayalım” işte aynen bende öyle diyorum, eğitimi daha iyi bir seviyeye getirelim derken okullarımızın kapanmasını ve dolayısıyla da hakkımızı elimizden vermeyelim. Bilirsiniz Yunanistan bu işi iyi becerir. Biz Türkler içimizde kötülük olmadığından dolayı daima her konuya duygusal bakar ve yaklaşırız. Onun için özellikle okulların birleştirilme konusunda ince eleyip sık dokumamız lazım. Çünkü sonraki pişmanlık el vermeyecek ve atı alan Üsküdar’ı geçmiş olacak. Aman haa, siz siz olun sakın olaya masumiyet ve doğruculuk penceresinden bakmayın.

 

Ülkemiz Yunanistan’ın ekonomik açıdan içine düştüğü derin çukuru hepimiz biliyoruz ve adeta bire bir yaşıyoruz. Durumun giderek daha vahim bir hal almasından herkes endişe ediyor. Hani haksızda değiller, çünkü durum içler acısı ve nereye patlayacağı belli değil. Sözkonusu ekonomik durum böyleyken ülkenin girmiş olduğu bu bataklıktan kurtulması için çok sert önlemlerin alındığını ve uygulamaya konulduğunu görüyoruz. Alınan önlemler içerisinde Yunanistan genelinde Yunan devletine ait ilkokulların birleştirilmesi veya kapatılmasıda gündeme geldi. Alınan karar ve çıkartılan yasa gereği Yunan devlet okullarının yeni yapılanmasına başlanacağı ve hatta uygulamaya konulacağı haberleri her gün neredeyse defalarca söyleniyor. Doğru olabilir, hükümet bazı önlemler alabilir ve pratikte de uygulamaya geçebilir. Ancak şunu iyi algılamamız lazım, bu yasa ve alınan uygulama kararı sadece devlet okulları için geçerlidir. Batı Trakya Türk Azınlığı’nın okulları için yasal bir tutanağı ve dayanağı yoktur. Çünkü bizim okullarımız özel ve özerk bir yapıya sahiptir. Bu da andlaşmalarla belirlenmiştir. Dolayısıyla, Yunan devleti bu teklifi bize yapabilir, ancak hangi okuların birleştirileceğine ve kapanacağına biz karar verebiliriz ve önerebiliriz. Bu bize verilen bir haktır, bu hakkı en iyi şekilde kullanmalıyız. Aceleci davranır yanlış değerlendirmeler yaparsak inanın sonra pişmanlık duyarız.

 

Neden mi pişmanlık duyarız?

Çünkü yunanistan’da kapatmak çok kolay, yeniden açmak çok ama çok zor beklide bir daha imkansız. Bakın Sirkelli köyü bölgesine bir Azınlık ortaokulu açılmasına müsaade etmediler. Binbir dereden su taşıdılar ve olmaması için her engeli karşımıza koydular. Ne oldu? Bu engelleri aşabildik mi? Okulu açabildik mi?

Sevgli okurlar, kapatmak kolayda bu ülkede açmanın zor olduğunu aslında hepimiz bilşyoruz. Onun için lütfen çok iyi bir değerlendirme yapalım ve neticede sağlıklı ve Azınlığımızın çıkarına bir karar verelim. Bakınız, Yunanistan kendi çıkarları doğrultusunda hesap yapıyor ve karar veriyor. Biz neden kendi hesabımızı iyi yapmayalım? Hatta hesap yetmez, sağlamasını çok iyi yapmalıyız.

 

Kapanacak Azınlık okullarının içinde yeni Mahalle’de tek ve ilk olan “Osmaniye” Türk İlkokuluda var. Değerli okurlar, size samimiyetimle şunu sormak istiyorum. Kalkanca’nın okulu var mı? Var. Yenice Mahallenin okulu var mı? Var. Mastanlı Mahallesinin okulu var mı? Var. Kırmahalle’nin okulu var mı? Var. Peki neden Yeni Mahallenin okulu varken kapansın?

Kapanacak okulların listesine kim koydu veya onayladı bunu? Yeni Mahallelilere soruldu mu bu karar? Yeni Mahalle adına siz nasıl karar verebiliyorsunuz? Kim verdi bu hakkı size canım? Mahalleye kimse adım atmamış, okulun son yıldaki durumunu görmemiş ve karar verilmiş. Evet, okul yeterli olmayabilir, bu okulda şu an 13 çocuk eğitim görüyor. Daha 20 çocukta sahte adresle, arkadaşların, eşin dostun elektrik faturalarıyla İdadiye Merkez İlkokuluna kaydedilmiş vaziyette.

Yasalar bunu görmüyor mu?

Encümenler Birliği bunu bilmiyor mu? Peki okul yetmiyorsa, belediye bize bir yer göstersin ve Yeni Mahalleye yeni bir Azınlık okulu kuralım ve devletin iyi niyetli olduğunu görelim. Haydi bakalım.

 

Ama siz siz olun, Yeni Mahalledeki Osmaniye okulunu sakın kapatmayın. O acı kararın altına imzanızı atmayın. Tarih, “Yeni Mahalledeki Osmaniye’yi bunlar kapatmış” demesin. Okulları kapatacağınıza Azınlığın yeterli okulların olmadığından dolayı özellikle Gümülcine merkezinde yeni okullar açın. Açmazsanız çocuklar Yunan devlet İlkokullarına daha fazla yönelecektir. Siz önce bunları düşünün beyler…..

Kaş yapalım derken göz çıkarmayın!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz