Ana Sayfa Salla Gitsin “ÇOCUKLAR GİBİ ŞIMARIĞIM BUGÜN, AĞIZ DOLUSU GÜLÜYORUM”

“ÇOCUKLAR GİBİ ŞIMARIĞIM BUGÜN, AĞIZ DOLUSU GÜLÜYORUM”

52
0

Uzun zamandan beri köşe yazısı yazmadım. Geçmişte yazdığım yazılarda ele aldığım konuların hep gerçekleştiğine şahitlik ettim. Onun için biraz uzak kalmak istedim köşemdeki kehanetvari yazılarımdan. Ama gel gelelim bugün içimden yazmak geldi. Ben de onu yapıyorum.   

Sonbaharı mevsim güzellikleriyle doyasıya yaşayamadan güneşli bir kış günü birazıcık kendini hissettirdi bugün yaşadığım Batı Trakyamın güzel şehri olan Gümülcine’de. Aslında Batı Trakyamın her köşesi güzel, insanları ise daha da cana yakın ve güzeller.

Öyle karışığımki bugün, nasıl duygularım bir araya gelecek bende bilmiyorum. İçimden geldiği gibi yazmaya başlayalım bakalım ne çıkacak dedim ve aldım kalemi elime.

Çocuklar gibi şımarığım bugün. Ağız dolusu gülüyorum, Gümülcine’de çarşıya inerken, kesme taşlı sokaklarda (Arnavut kaldırımı) önüme çıkana da söylüyorum bugün benim doğum günüm hadi kutla diye. Bir yandan da ALLAH’A binlerce kez şükrediyorum beni bu güzellikleri yaşamak üzere dünyaya gönderdiği için.

Geriye doğru çevirdiğim her sayfada biraz çılgın, biraz deli dolu olduğum yıllar farklı bir anı, farklı bir tat bırakmış bende. Acı da olsa tatlı da olsa tecrübedir o yıllar benim için. Yaşandı.

Her geçen gün daha da çok büyümek çok hoşuma gidiyor dostlar. Bilinçlendiğimi hissediyorum, burnumun direğini sızlatmıyor bitirdiğim günler, yarınları daha da umutla bekliyorum herkesler gibi. Kuşlar da gökyüzünde derin maviliklere uçarken, hedefi yakalamak istiyorlar.

Doğumgünümdeki bu duygusallık yaşlanıyorum diye değil, yanlış anlamayın, aksine büyümek hoşuma gidiyor benim, olgunlaşmak muhteşem bir şey. Ama gönül istiyorki…neyse onlar gönlümle benim aramda kalsın…

Hayatımın anlamı çocuklarım, çok değerli eşim, iyiki beni doğurmuşsun dediğim annem, yokluğunda varlığını her an içimde hissettiğim babam, biricik kardeşim, iyi günümde kötü günümde telefonla arayarak hem o güzel seslerini duyuran, hem doğum günümü kutlayan, mesaj kutumu en güzel mesajlarla dolduran sevgili dostlarım, hepinize teşekkür ediyorum. Varlığınızla mutlu ettiniz beni, iyiki varsınız, hep var olun.

Sevgiyle, sevginizi hak edenle kalın.

İlhan TAHSİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz