Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İSMET KADI KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR

İSMET KADI KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR

16
0

Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı kültürel mirasa sahip çıkıyor. Yassıköy Belediyesi sınırları içinde değişik bölgelerde bulunan tarihi kültürel eserlerin korunması, değerlendirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması için bir toplantı gerçekleştirildi.

Başkan İsmet Kadı başkanlığında Yassıköy Belediyesi’nde yapılan toplantıda, Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın girişimiyle Yassıköy Belediyesi’ndeki arkeolojik alanların korunması, tanıtılması ve değerledirilmesi ele alındı.

Yapıcı bir ortamda gerçekleşen toplantıya Rodop tarihi eserler idaresinden müdüre H.Karadima ve arkeolog M. Tasaklaki, Rodop Orman İdaresinden müdüre M. Kotzaridu, diğer ilgililer ve Yassıköy Belediyesi başkan yardımcıları katıldı.

Toplantıda, Yassıköy Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Anastasiupolis, Maksimianupolis, Narlıköy Köprüsü, Narlıköy Bizans Kalesi ve diğer arkeolojik alanların ve genel olarak kültürel mirasın korunması, tanıtılması ve değerlendirilmesi ile ilgili konular görüşüldü.

Yassıköy Belediyesi arkeolojik alanların ve ortak kültürel misrasın tanıtılması ve en kısa sürede ziyarete açılması için gerekli proje hazırlanması, bu alanların temizliğinin ve işaretlendirilmesinin yapılması vs. yoluyla desteklemeyi kültürel mirsasımıza saygı çerçevesinde görev olarak kabul edildiği ifade ediliyor.

Topnatıda kültürel mirasımızın korunması ve buna bağlı yerel ekonomik kalkınmanın sağlanabilmesi için ilgili kurumlar arası işbirliği ihtiyacı, stratejik hedeflerin koordinasyonu gibi ortak noktalarda kurumlar arası görüş birliğine varıldığı belirtiliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz