Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “İŞ ADAMLARINI ÜLKEMİZ YUNANİSTAN’DA VE BATI TRAKYA’DA AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYACAĞIZ”

“İŞ ADAMLARINI ÜLKEMİZ YUNANİSTAN’DA VE BATI TRAKYA’DA AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK MUTLULUK DUYACAĞIZ”

18
0

DTİK Balkanlar komitesi ilk toplantısını Makedonya (FYROM)– Üsküp’te geniş bir işadamı katılımı ile 4-5 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleşti. Yunanistan’ı temsilen toplantıya katılan Batı Trakya’lı işadamı Levent Sadık Ahmet yaptığı konuşmada, DTİK Yunanistan temsilciliği olarak çok değerli iş adamlarını ülkemiz Yunanistan’da ve bölgemiz Batı Trakya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Din, dil ve ırk ayırt etmeksizin herkesin el ele vererek daha büyük projelere imzaların atılması gerekmektedir” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Sayın Ömer Şölendil, Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Sayın İbrahim Şenel, Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Furkan Çako, DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Başkanı Sayın Ömer Süsli, DEİK ve DTİK İcra Komitesi Üyesi Sayın Berna İlter, MATTO Başkanı Sayın Eyüp Tuna Kahveci, Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi, Yunus Emre Vakfı Temsilcisi ve çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşunun yanı sıra Makedonya ve Balkanlardan gelen iş adamları katıl.

Yunanistan iş adamlarını temsilen toplantıya, DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı ve Yunanistan Temsilcisi Sayın Levent Sadık Ahmet katıl. DTİK Balkanlar Bölge Komitesi Başkan Yardımcısı ve Yunanistan Temsilcisi Sayın Levent Sadık Ahmet; DTİK Yunanistan temsilciliği olarak çok değerli iş adamlarını ülkemiz Yunanistan’da ve bölgemiz Batı Trakya’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Din, dil ve ırk ayırt etmeksizin herkesin el ele vererek daha büyük projelere imzaların atılması gerekmektedir” dedi.

4 Mayıs 2016 akşamı, Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Sayın Ömer Şölendil ev sahipliğinde iş adamlarına yemek daveti verildi.

Tüm Balkan ülkelerinde hükümet ve bürokrasi ile iş adamlarının sıkı bağlarına dikkat çekilmiş olup, iş adamlarına bulundukları ülkelerde bürokrasinin yardımı ve desteği vurgulan.

Levent Sadık Ahmet; yaptığı yenilikçi yatırımlar, Balkanlara doğrudan ve dolaylı sağladığı desteklerinden ötürü Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Sayın Ömer Şölendil ve Makedonya Cumhuriyeti Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Furkan Çako tarafından onore edildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz