Ana Sayfa Köşe Yazıları İniş İçin Geri Sayım Başladı

İniş İçin Geri Sayım Başladı

0
0

Fransa’nın ürettiği RAFALE savaş uçaklarının Yunanistan’a inişi için geri sayım başladı.

Son aylarda ülkemiz Yunanistan Fransa’nın ürettiği RAFALE savaş uçaklarının sevdasına kapıldı gidiyor. Her geçen gün heyecan ve beklentilerde çıta daha da yükseliyor.

Fransa ile sözleşme henüz Yunan Parlamentosu’na gelmese de geldiği an onaylanması an meselesi. Bu hummalı çalışmanın nedeni nedir? Diye sorgulandığında ise hedef belli. Türkiye’ye karşı askeri üstünlük sağlamak. Olası bir askeri çatışmada Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin, Türkiye Hava Kuvvetleri’ne karşı ezici bir üstünlük sağlayarak tahrip edilmesi ve savaşın kazanılması olarak görülüyor. Kısacası ülkemiz Yunanistan komşusu Türkiye ile barışa ve iyi komşuluk ilişkilerine değil, basbayağı (eğer ki ne zaman olursa) savaşa hazırlanıyor.

Fransa’nın ürettiği RAFALE savaş uçakları Yunanistan’da bir kurtarıcı olarak görülüyor. Dolayısıyla da Yunanistan tarafından alınması yönünde çalışmalar ve hazırlıklar son aşamaya gelmiş gibi görünüyor.

Dolayısıyla da son gelen bilgiler değerlendirildiğinde, 2 Şubat’ta Mali’den dönecek olan dört adet Fransız RAFALE savaş uçağının Atina dışında konuşlanan ve ağırlıklı olarak Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin envanterinde bulunan Mirage 2000EG ve Mirage 2000-5EG savaş uçaklarını barındıran Tanagra’daki 114. Savaş Kanadı’na ineceği ve Fransız pilotların en az bir hafta burada kalacağı ileri sürülüyor.

Mali’den Tanagra’ya gerçekleştirilecek bu “gizemli” uçuşta, bir A-400 nakliye uçağıyla taşınan yaklaşık 150 hava personeli, uçuş esnasında RAFALE dörtlüsüne yakıt ikmal edecek bir KC-135 uçan tankerin eşlik etmesi bekleniyor.

Ayrıca Fransız RAFALE savaş uçaklarının Yunanistan hava sahasına girmesinden sonra Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının da eşlik etmesi bekleniyor.

Uçakların Tanagra’da kalacağı süre boyunca da hemen hemen her gün Ege denizi üzerinde Yunan savaş uçaklarıyla birlikte eğitim uçuçları yapacakları, F-16 savaş uçaklarına karşı ikonik olarak yapılacak “it dalaşı”nda RAFALE savaş uçaklarının becerilerinin deneneceği ileri sürülüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz