Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İlk Olmasına Rağmen Başarılıydı, Azınlık Bu Festivali Sahiplenmeli

İlk Olmasına Rağmen Başarılıydı, Azınlık Bu Festivali Sahiplenmeli

11
0

AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali başarıyla ve rekor katılımla gerçekleşti.

Tarım-Hayvancılık Araştırma Enstitüsü (THAE) öncülüğünde, Kozlukebir Belediyesi ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ile işbirliği içerisinde 26-27 Ekim 2019 tarihlerinde Kozlukebir köyünde AGROFEST Tarım-Hayvancılık Festivali 10.000 civarında kişinin katılımıyla başarıyla gerçekleşti.

AGROFEST’in açılışı Cumartesi sabahı Kozlukebir futbol sahasında, 3 kurumun temsilcileri, THAE Başkanı İsmail Molla Ali Memet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve DEİK Yunanistan-Türkiye İş Konseyi Başkanı Levent Sadık Ahmet ile birlikte Rodop Milletvekili İlhan Ahmet ve Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram tarafından gerçekleştirildi. Açılışta kırmızı kurdelenin kesilmesinden sonra, hep birlikte standları dolaştılar ve sergilenen ürünler hakkında bilgi edindiler.

Hem Cumartesi, hem Pazar günleri, standlar sabah 11:00’den gece 21:00’e kadar ziyaretçilere açık kaldı. Festivalin en önemli ayağı olan Kozlukebir futbol sahasındaki 50 civarındaki standda, ağırlıklı olarak tarım ve hayvancılık sektörünün iş dünyası ve çiftçileri ürünlerini sergileme imkanı buldular. Çiftçilerimizin kendi ürünlerinden, zirai bayilerin ürünlerine, tarım aletlerinden makine ve araçlarına kadar farklı ürün grupları aynı ortamda ziyaretçilere sunuldu. Futbol sahasında her stand alanının şeritlerle kategorisine göre belirli olması ve her standa elektrik prizinin verilmesi bütün stand sahiplerini oldukça memnun etti.

Diğer yandan, festivale gelen ziyaretçilere yönelik yapılan anketler sonucunda, onların da organizasyondan oldukça etkilendikleri gözlemlendi ve birçoğu festivalin her yıl tekrarlanması talebinde bulundu.

Festivalin diğer bir ayağı olan tarım konferansı da hem Cumartesi hem Pazar günleri öğlen saatlerinde Kozlukebir belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Konferansa, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Konsolos İbrahim Sakli, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, T.C. Ziraat Bankası Gümülcine Şube Müdürü Hüseyin Tolga Gür, birçok belediye meclisi azası ve bölge halkı katıldı.

Konferansın açılışında festivalin 3 kurumunun temsilcileri açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler. Devamında festivalin seçkin sponsorlarına plaketler takdim edildi. Ardından ve bir sonraki günde, THAE’den uzmanlar başta olmak üzere, DEİK-DTİK’den de misafir konuşmacılar, tarım sektöründe tanıtımlar, kirazcılık, zeytincilik, akıllı üretim sistemleri, aromatik bitkiler ve tütün üretimi gibi konular üzerine sunumlar gerçekleştirildi ve salonda katılımcılarla söyleşi yapıldı.

Festivalin üçüncü ayağı olan eğlence etkinliklerinde, Kozlukebir futbol sahasında Cumartesi akşamı “Grup Trakya” sahne aldı ve katılımcılara eğlence dolu anlar yaşattı. Pazar akşamı da, yoğun katılımla ve Ankaralı Yasemin’in muhteşem sahne performansıyla festivalin kapanışı gerçekleşti.

AGROFEST, ürün standları, konferansları ve konserleriyle, Cumartesi günü 3000 civarında ziyaretçiyi karşılarken, bu rakam Pazar günü sonunda 7000’lere ulaştı.

Organizasyonun amacı, tam 1 ay önceki ilk duyurusunda vurgulandığı gibi, çiftçilerimizi tarım sektörünün iş dünyasıyla bir araya getirmek ve tarım sektöründe faaliyet gösteren kişi ve işletmelerle bölge tarımının problemleri, bugünü, geleceği ve geliştirilmesine yönelik konferanslar-çalıştaylar düzenlemekti. Festivale hem katılımcılardan, hem de stand sahiplerinden edinilen izlenimler doğrultusunda, THAE olarak bu amaca başarıyla hizmet ettiğimize inanıyoruz. Bu sayede de THAE olarak, bir AGROFEST geleneği yarattığımızı düşünüyoruz ve bu organizasyonu gelenekselleştirerek her yıl daha da iyisini gerçekleştirmeye gayret göstereceğiz.

Festivale mega sponsor olan YAKA IKE, Tropical Group, Balance Accounting, Vioryl ve Missirian firmalarına ve ulaşım konusunda katkılarından dolayı da Yassıköy Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz