Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İLHAN AHMET: “MECLİS’TE VERDİĞİM MÜCADELE SONUCU OLUMLU SONUÇ ALMAKTAN MUTLUYUM

İLHAN AHMET: “MECLİS’TE VERDİĞİM MÜCADELE SONUCU OLUMLU SONUÇ ALMAKTAN MUTLUYUM

24
0

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet şahsına ait sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı yazılı açıklamasında, “Meclis’te verdiğim mücadele sonucu olumlu sonuç almaktan mutluyum” diyerek başladığı yazısının devamında şu şekilde devam ediyor:

Meclis’te verdiğim mücadele sonucu olumlu sonuç almaktan mutluyum. Azınlığımız ve toplumumuz adına sürdürdüğümüz haklı mücadelemiz ve girişimlerimiz karşılık bulmaya devam ediyor.

Azınlık mensuplarının kamuda görev almasında ve Azınlık öğrencilerinin üniversiteye yerleşmelerinde kolaylık sağlanması için talep ettiğim ve 2008 yılından bu yana uygulanan binde 5 kontenjan hakkının, yeni dönemde daha da genişletilerek uygulanacağını öğrenmiş bulunuyorum.

Buna göre, yine Azınlık milletvekili olarak yaptığım talep üzerine, Azınlık öğrencilerine İtfaiyecilik Yüksek Okullarına yerleşmede ve Azınlık mensuplarına İtfaiye eri olmada binde 5’lik kontenjan dahiline alınacağı duyurulmuştur.

İlgili bakanlıktan soru önergemize gönderilen cevapta, yeni dönemde uygulamanın kapsamının Azınlık mensuplarının İtfaiyecilik öğrencisi ve İtfaiye eri olmada da yararlanacağı şekilde düzenlendiği tarafımıza bildirilmiştir.

Öte yandan milletvekili olduğum Rodop İli’nin tek hastenesi olan Gümülcine Şişmanoğlu Devlet Hastanesi’nin acil personel ihtiyacının da yine girişimlerim neticesinde giderileceği açıklanmıştır.

70 kişilik dev personel açığı bir türlü giderilmeyen hastanenin ilk aşamadaki 30 personel talebinin de karşılıksız bırakılması üzerine konuyu Sağlık Bakanı’nın dikkatine sunduğum soru önergesine de cevap geldi.

Buna göre, Gümülcine Hastanesi’ne ilk aşamada 14 daha sonra ise 6 tıp ve yardımcı sağlık personeli alınacağı duyuruldu.

Azınlığımız ve bölgemiz adına bu güzel ve olumlu gelişmeleri siz sevgili soydaşlarım ve bölge halkı ile paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

Av. İlhan AHMET

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz