Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İDOMENİ’DE CUMA NAMAZI TÜRK BASINI’NDA GENİŞ YER BULDU

İDOMENİ’DE CUMA NAMAZI TÜRK BASINI’NDA GENİŞ YER BULDU

16
0

İdomeni sığınmacı kampında bugün kılınan Cuma Namazı Türk basını’nda geniş yer buldu.

Yunanistan Din İşleri ve Eğitim Bakanlığı‘na bağlı olarak “240 İmam Yasası” uygulamasıyla istihdam edilen din görevlisi devlet memurlarından Gümülcine’li Cihad Demirli, İdomeni sığınmacılar kampında Cuma namazı kıldırdı ve bu haber Türk basınında geniş yer buldu. 

Haber aynen aşağıdaki gibidir.

İDOMENİ‘DEKİ SIĞINMACI KAMPINDA CUMA NAMAZI

Yunanistan’ın İdomeni kasabasındaki kampta bekleyen sığınmacılar, ilk kez çadırda cuma namazı kıldı Gümülcineli imam Demirli: “İnşallah Cenabıhak, ummadığımız bir yerden bir çıkış kapısı açar”

İDOMENİ (AA) – Yunanistan’ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasında bulunan kampta Avrupa yolculuklarına devam etme umuduyla bekleyen sığınmacılar, bugün ilk kez çadırda cuma namazı kıldı.

Kampı ziyaret ederek sığınmacılarla görüşen Gümülcineli imam Cihad Demirli, bir çadırda cuma namazı kıldırdı.

Sığınmacılara Kur’an-ı Kerim okuyan Demirli, cuma namazının ardından sığınmacılarla sohbet etti.

Demirli, AA muhabirine, Gümülcine’deki bir camide din görevlisi olarak çalıştığını, İdomeni kasabasındaki kampa Gümülcine Müftülüğünün girişimiyle Yunanistan Din İşleri Bakanlığı ve Eğitim Bakanlığının bilgisi dahilinde geldiğini söyledi.

Kampı ziyaret amacının buradaki insanların sıkıntılarını dinlemek ve bir nebze olsun dertlerini, hüzünlerini ve sevinçlerini paylaşmak olduğunu aktaran Demirli, karşılaştığı manzaradan dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti.

Bir hafta önce de Kavala’daki bir kampta aynı şekilde cuma namazı kıldırdığını söyleyen Demirli, “Bu kardeşlerimizin durumu inşallah en yakın zamanda, en güzel şekilde hallolur. Bizim elimizde olan bir şey değil. Bunlardan yetkililer sorumludur. İnşallah Cenabıhak ummadığımız bir yerden bir çıkış kapısı açar.” diye konuştu.

Yaklaşık 12 bin sığınmacının bulunduğu İdomeni’deki kampta bir aydır sınırın açılmasını bekleyen sığınmacılar ağır koşullar altında yaşam mücadelesi veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz