Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HÜKÜMET, “SÖZDE” CAMİ BİTMEDEN DAHA 5 HRİSTİYAN 2 MÜSLÜMAN YÖNETİCİ ATADI

HÜKÜMET, “SÖZDE” CAMİ BİTMEDEN DAHA 5 HRİSTİYAN 2 MÜSLÜMAN YÖNETİCİ ATADI

24
0

Hükümet Atina’nın dışında yapımı devam eden “sözde” camiye 5 Hristiyan, 2 Müslüman yönetici atadı. Sözde cami dememizin sebebi ise, minaresi yok, kapalı alan olarak hazırlanan ve yaklaşık 500 kişinin namaz kılabileceği bir yer aslında.

Bunun da neden yapıldığı belli zaten. Yapımı aralıklarla ve dikkatli bir şekilde devam (dikkatli diyorum çünkü aşırı sağcılar yapılmaması için sürekli bu mekanı basıyor) eden bu namaz kılma mekanı, bana göre cami değil bir boş depo ve mekandır ve adına cami denmez zaten, tamamlandıktan sonra Atina’nın değişik bölgelerinde bulunan onlarca namaz kılınan mekan devlet tarafından kapatılacak. İşte esas kıyamet Atina’da o zaman kopacak. Çünkü Atina’nın merkezi bölgelerinde yaşayan Müslümanlar, vakit namazlarını kılmak için kilometrelerce mesafede Votanikos bölgesinde bulunan bu mekana 5 vakit namazını kılmak üzere gitmeleri imkansız. Dolayısıyla da bu durum ve uygulama başlamadan daha işlevi mümkün değil. Hükümet Atina’ya cami konusunda yine yanlış yerde duruyor. Bu zamanla açıkça görülecektir.   

Atina dışında merkeze kilometrelerce mesafede Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait eski bir askeri kışladaki mühimmat deposunu minaresiz cami olarak yapmaya çalışan Yunan devleti daha cami tamamlanmadan 5 Hristiyan ve 2 Müslüman’ı yönetici olarak atadı bile.

Eğitim Bakanı Gavroğlu tarafından cami mütevelli heyetine ataması yapılan 7 kişilik heyetin içinde Bakanlıklardan 2 temsilci, Atina Belediyesi’nden 2 temsilci, Atina’da yaşayan büyük Müslüman derneklerinden 2 temsilci ve 1 hukukçu bulunuyor. Atanan bu heyetin görevi, caminin gelirleri ve idaresi anlamında tüm işleyişiyle sorumlu olacak.    

Buna göre;

1- Başkan Konstantinos Pittadakis. Eğitim, Araştırma ve Din İşleri Bakanlığı Din İşleri Genel Sekreterliği Müdür Vekili, Pipina Triantafillopulu da yardımcılığını yapacak.

2 – Başkan Yardımcısı Stamatina Murelatu, Maliye Bakanlığı Mali Politikalar Genel Sekreteri, Yardımcısı ise sorumlu müdür Maria Niforu.

3 – İoannis Vakuduzis, Atina Belediyesi temsilcisi. Yardımcısı ise Eleni Halvaca.

4 – Kanella Papahela, Atina Belediye Meclisi seçilmiş üyesi. Yardımcısı Elefterios Papagiannakis.   

5 – Stefanos Vazakas, Yargıtay Mahkemesi Avukatı. Yardımcısı yine Yargıtay Mahkemesi Avukatı Giannula Kuremada.

6 – Ehab El Sayed, Yardımcısı Khalid Badr Atina’da yaşayan Müslümanların temsilcileri.  

7 – Ghulam Murtaza, Yardımcısı Ashir Haider Atina’da yaşayan Müslümanların temsilcileri. 

Atanan bu Yönetim Kurulu Heyeti’nin görev süresi 3 yıl olacak.

Atama sonrası Atina Belediye Meclisi seçilmiş üyesi Kanella Papahela, “Belediye’nin arzusu caminin gerektiği şekilde hizmet vermesini ve herhangi bir sorunun yaşanmadan ibadetin sakin bir şekilde olmasını istiyoruz. Korkuların asılsız olduğunu ortaya çıkarmakla yükümlüyüz” dedi.

Yasaların belirttiği gibi caminin işleyiş saatleri, görev yapacak imamın seçilmesi, ihtiyaçlara göre Müslüman derneklerine tahsis edilmesi ve idari şekli yeni çıkarılan  4473/17 sayılı yasa gereği, Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin onaylanmasından sonra Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın ortak işbirliği ile karara bağlanacak.  

Bilindiği üzere, minaresi olmayacak olan caminin yapımı tamamlanmış, ancak daha yapılması gereken iç ve dış düzenlemeyle ilgili bazı çalışmaların 2017 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz