Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HOLLANDA BATI TRAKYA TÜRK KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETECİLERİ BEKİR BOZDAĞ İLE...

HOLLANDA BATI TRAKYA TÜRK KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YÖNETECİLERİ BEKİR BOZDAĞ İLE BULUŞTU

22
0

T.C Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Başkanı Kemal Yurtnaç ve beraberlerindeki heyet Hollanda’da çeşitli temaslarda bulundular. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyet Hollanda ziyaretleri çerçevesinde, Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği yönetecilerinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasetçiler, işadamları, akademisyenler ve eğitimcilerden oluşan toplulukla Rotterdam şehrinde düzenlenen panelde buluştular.

 

“BULUNDUĞUNUZ ÜLKEDEKİ SİYASETE ODAKLANIN.”

 

Yunanistan, Bulgaristan, Makedonya ve Kosova’da yaşayan soydaşlar da dahil olmak üzere, Avrupa’daki Türk nüfusunun milyonlarca kişiden oluştuğunu ifade eden Bozdağ, “Tüm kardeşlerimize bulundukları ülkenin siyasetine odaklanmaları çağrısında bulunuyorum.” Dedi. “Türkiye’deki siyasete göre yol yapmak, rol yapmak sizlere yarar getirmez.” diye sözlerine devam eden Bozdağ, “Türkiye’deki siyasetin değirmenine su taşırsanız bulunduğunuz ülkenin siyasetinden koparsınız. Beraber daha iyi ve daha güzeli gerçekleştirmek için bir arada olun. Bulunduğunuz ülkedeki siyasete odaklanmalısınız, ana siyasetiniz bu olmalı. Birlikte hareket etmeye önem vermeliyiz” ifadesini kullandı.

 

“RADİKAL DÜŞÜNCELERİN GELİŞMESİ AB’NİN KURULUŞ PRENSİPLERİNE TERS BİR TABLO YARATIYOR.”

 

Konuşmasının bir bölümünde uyum konusuna da değinen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesi gerektiğini anlattı. Bazı ülkelerde radikal düşüncelerin gelişmesinin AB’nin kuruluş prensiplerine ters bir tablo yarattığını belirten Bozdağ, “Ayrımcı anlayışların yeşermemesi için her kesim büyük emek vermelidir” dedi. Irkçılığa, dinciliğe ve bölgeciliğe karşı olduklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Bunların hiçbiri topluma fayda sağlamamıştır. Farklılıklar fakirliğin değil, zenginliğin alametidir.” dedi. Bozdağ, ana dil eğitiminin okul ortamında verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, Türkçe’nin camilerde verilmesinin ise son çare olarak görülebileceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Türkçe öğretmenler ve bütçe gerekiyorsa bunu karşılamaya hazırız.” diye konuştu.

 

Toplantıda Türkçe için Elele Vakfı Başkanı Doç. Dr. Kutlay Yağmur eğitim, avukat Ejder Köse güvenlik ve ayrımcılık, VVD (Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi) eski milletvekili Fadime Örgü de siyasi katılım konularında sunumlarda bulundular.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz