Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN ÜNİVERSİTELERDEKİ YATAY GEÇİŞLER KONUSUNU GÜNDEME GETİRDİ

HACIOSMAN ÜNİVERSİTELERDEKİ YATAY GEÇİŞLER KONUSUNU GÜNDEME GETİRDİ

13
0

Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Eğitim, Dinişleri, Kültür ve Spor Bakanı Konstandinos Arvanitopulos’a hitaben sunduğu soru önergesi ile 2012 yılı üniversite yatay geçiş konusunu gündeme getirdi. Konuyla ilgi bir soru önergesi sundu.

 

Soru önergesinin tam metni:

SAYIN: Eğitim, Dinişleri, Kültür ve Spor Bakanı

 

KONU: 2012 yılı için üniversite öğrencilerine yatay geçiş imkanı

 

Bakanlık tarafından, 6 Kasım 2012 tarihinde, yayınlanan basın bülteni ile, ülke genelinde tüm öğrenci ailelerinin rahat bir nefes almasını sağlayacak bazı sosyal önlemlerin alınacağı açıklandı.

 

Alınacak bu önlemlerden bir tanesi, geçim masraflarını düşürme amacıyla, ekonomik ve sosyal kriterler göz önünde bulundurularak, üniversite birinci sınıf öğrencilerine yatay geçiş imkanının sağlanacağı yönündeydi.

 

Açıklamanın yapıldığı o günden bu yana bir ay geçmiş olmasına ve akademik yönden bakıldığında, neredeyse birinci dönemin sonuna geliniyor olmasına rağmen, yatay geçişlerin süreci hakkında hiç bir resmi açıklama yapılmadı. Bu durum, doğal olarak bu uygulamanın hayata geçirilmesi ile ilgili bir çok soru işaretinin oluşmasına sebep oldu. 

  

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 

 SAYIN BAKANA SORULUR:

 

  1. Bakanlığın 6 Kasım tarihindeki basın bülteni ile bildirilen yatay geçiş uygulaması, hangi sebeplerden dolayı gecikti ve başvurular için resmi açıklama ne zaman yapılacak?
  2. Büyük ekonomik zorluk içerisinde bulunan tüm öğrenci ailelerinin rahatlamasını sağlamak amacıyla bu önlemi genişletip, sadece birinci sınıf öğrencilerini değil de, üst sınıflarda bulunan öğrencileri de dahil etme  ihtimalini düşünüyor mu?                                 

                            

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

Ahmet HACIOSMAN

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz