Ana Sayfa Batı Trakya Haberler HACIOSMAN, STİLYANİDİS’E SORU SORDU

HACIOSMAN, STİLYANİDİS’E SORU SORDU

14
0

Rodop PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, son zamanlarda gündeme gelen vatandaşlık  konularını, İçişleri Bakanı Evripidis Stilyanidis’e hitaben sunduğu soru önergesi ile meclise taşıdı.

 

Soru önergesinin tam metni: 

 

SORU

 

Protokol No.:4985/11.12.2012

 

SAYIN: İçişleri Bakanı

 

KONU: Vatandaşlık konuları

 

Bakanlığın yetkili birimleri tarafından vatandaşlık başvurularının değerlendirilme  işlemi, her zaman son derece ağır ilerleyen bir işlem olmuştur. Azınlık mensubu haymatlos durumunda bulunan kişiler tarafından, yunan vatandaşlığından çıkarılma kararının geri çekilmesi yönünde yapılan başvuruların, iki veya üç yıldan beri incelenmeyi beklediği bir gerçektir.

 

Danıştayın “3838/2010 sayılı ve tarihli yasanın, 1a. ve 24. Maddelerinin anayasaya uygunluğunun incelenmesi” yönünde aldığı  karar sonucunda, İçişleri Bakan Vekili Haralambos Athanasiu, Bakanlığın tüm yetkili birimlerine, Belediyelere ve Bölge Genel Sekreterliklerine bir yazı (Prot. No. 965/15.11.2012) göndererek, vatandaşlık verme işlemlerinin durdurulmasını istedi.

 

Mahkeme tarafından, daha henüz çıkmamış bir red kararının yürürlükte olan yasanın hükmünü geçersiz kılamayacağı gibi, bu kararın gayri resmi bir şekilde dışarı sızması sonucu Bakan Vekilinin böyle bir karar almış olması, resmiyet ilkesinin ve yönetim ahlakının sorgulanmasına neden olmuştur.

 

Yukarıdakiler doğrultusunda,

 

SAYIN BAKANA SORULUR:

 

965/15.11.2012 sayılı ve tarihli yazı ile tüm vatandaşlık işlemlerinin durdurulmuş olmasını nasıl açıklıyor?

Danıştay tarafından alınacak bir red kararı ihtimalinin bulunması doğrultusunda gönderilen bu yazıyı geri çekmeyi düşünüyor mu?

 

Soruyu yönelten Milletvekili,

 

Ahmet HACIOSMAN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz