Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU’NA YÜRÜDÜLER

GÜMÜLCİNE’DE TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU’NA YÜRÜDÜLER

19
0

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”nin (KKTC) ilan edilişinin 31. yıldönümü dolayısıyla, Batı Trakya’da öğrenim gören Güney Kıbrıslı Rum Üniversite öğrencileri, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’na 15 Kasım 2014 Cumartesi günü bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşe yaklaşık 30 kadar öğrenci katıldı. “Türkler Kıbrıs’tan dışarı, Kıbrıs bölünemez, Kıbrıs Yunandır, Öcümüzü alacağız” sloganlarıyla Gümülcine caddelerinde sürekli slogan atarak Başkonsolosluğun bulunduğu sokağın başına kadar geldiler. Grubun temsilcileri Başkonsolosluk caddesi başında bir bildiri okudu.

Yürüyüşe katılan öğrenci grubuna emniyet güçleri tarafından sokağa giriş izni vermedi. Polis grubun içinden sadece 4 kişiye Başkonsolosluğa bildiri asmaları için izin verdi.

Öğrenciler bildiriyi Başkonsololsuğun kapısına asmak veya içeriden bir görevliye teslim etmeyi arzuladıklarını söylediler ancak polis buna müsade etmeyince birdiriyi panoya astılar.

Gösteri sona etdikten sonra ellerinde bayraklarla bir grup öğrenci bu defasında Türkiye’ye yönelik küfürü hakaretler içeren sloganlar attılar, sonra da olaysız bir şekilde Başkonsolosluğun bulunduğu caddenin başından ayrıldılar.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2a92hm_gumulcinede-kibrislilar-baskonsolosluk-yuruyus_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz