Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE ÇİFTE BAYRAM YAŞANDI

GÜMÜLCİNE’DE ÇİFTE BAYRAM YAŞANDI

23
0

Gümülcine’de 14 Mayıs 2015 tarihinde çifte bayram yaşandı. Gümülcine’nin (Komotini) Yunanistan’a ilhakının 95. yıl dönümü etkinliklerle kutlanırken, FUEN yıllık Kongresini Batı Trakya Türk Azınlık temsilcilerinin ve birçok misafirin katılımya yine Gümülcine’nin seçkin otellerinden birinde kutladı.

Ne var ki, Avrupa Halkları Federal Birliği’nin (FUEN) Kongresine davetli olmalarına rağmen Yunan Devletinin ve Yerel Yunan makamlarının temsilcileri katılmazken, Azınlık siyasi seçilmişlerinin resmi olarak kurumlarını temsilen katılmalarına izin verilmediği iddia edildi.

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakının 95. yıl dönümü, 14 Mayıs 2015 Perşembe günü kutlandı. Bu yıl hükümeti temsilen Devlet Bakanı Yardımcısı Terens Kuik katıldı.

Tören şehir meydanındaki anıta çelenk koyma ile başladı. Çelenk töreninde Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Yorgos Pavlidis, Rodop Milletvekili Evripidis Stilyanidis, Maronya ve Gümülcine (Komotini) Metropoliti Panteleimon Mutafis, Tayinli Müftü Meço Cemali, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, 4. Kolordu Komutanı ve diğer askeri yetkililer ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Törende okul öğrencileri ile askeri birlikler geçit yaparak protokolü selamladı. Resmi geçit törenine Gümülcine’deki Azınlık İlkokulları ile Celal Bayar Azınlık Lisesi ve Hayriye Medresesi öğrencileri de katıldılar. Tören resmi geçit törenin ardından sona erdi.

Tören sonrası bir açıklama yapan Devlet Bakanı Yardımcısı Terens Kuik, “Trakya Yunanistan, kimseye inkar etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2q5opd_14-mayis-2015-gumulcinenin-ilhaki-kutlamalari_news 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz