Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE HALKI TÜRKİ’YEDEKİ ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİ

GÜMÜLCİNE HALKI TÜRKİ’YEDEKİ ŞEHİTLER İÇİN DUA ETTİ

33
0

Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Türkiye’de darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okuttu.

Gümülcine Eski Camii’nde Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne bağlı Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği üyeleri tarafından okunan mevlide, civar köylerden çok sayıda soydaş yoğun ilgi gösterdi. Mevlid törenine başta Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı olmak üzere, Muavin Konsolos Murat Ertaş, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, din görevlileri olmak üzere, tüm azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Mevlidin ardından Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Batı Trakya Türkleri adına Türk milletine ve Türkiye devletine geçmiş olsun dileklerini iletti. Ayrıca müftü Şerif, 22 Temmuz Cuma günü, İstanbul’da yaşanan olaylar sırasında yaşamını yitiren gazeteci Mustafa Cambaz için doğduğu köy olan Rodop ilinin Menetler köyünde Cuma namazı sonrası gıyabi cenaz namazı kılınacağını söyledi. Şerif başta civar köylerden olmak üzere, tüm Batı Trakya Türk halkını Menetler köyüne davet etti.

“BATI TRAKYA TÜRK TOPLUMU DUYGULARINI, DÜŞÜNCÜLERİNİ VE TEPKİLERİNİ AĞIRBAŞLILIK İÇERİSİNDE VEREN, KENDİNE HAS DERİNLİĞİ OLAN, İFADE TARZINDA BELLİ BİR ÜSLUBU OLAN TOPLUMDUR”

Daha sonra Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu söz alarak, Türkiye’de yaşanan gelişmelerden herkesin büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi. Başkonsolos Akıncı, Türk milleti tarihinin her döneminde kahraman yetiştirmiştir. Yine bu millet meydanlarda kahramanlık yazmıştır. Günlük hayatın içinde olan insanlar sokaklarda tankların önüne serildi ve şehitler verdi. Bu milletimizi şükür ediyoruz. Zaman içinde kurumlarımız kendilerini toparlayacaktır. Bundan hiçi kimsenin şüphesi olmasın. Ben sizlere duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Batı Trakya Türk toplumu duygularını, düşüncülerini ve tepkilerini ağırbaşlılık içerisinde veren, kendine has derinliği olan, ifade tarzında belli bir üslubu olan toplumdur. Her zaman birlik ve beraberlik diyoruz, bunu anlamak için daha ayan beyan bir ortam bulamayız. Herkese şükranlarımı sunuyorum, dualarımız ortak duygularımızı esirgemeyelim, buna her zaman ihtiyaç duyuyoruz. Her zaman birlik ve braberliğimizi koruyalım” diye konuştu.

“BATI TRAKYA TÜRK TOPLUMU DUYGULARINI, DÜŞÜNCÜLERİNİ VE TEPKİLERİNİ AĞIRBAŞLILIK İÇERİSİNDE VEREN, KENDİNE HAS DERİNLİĞİ OLAN, İFADE TARZINDA BELLİ BİR ÜSLUBU OLAN TOPLUMDUR”

Mevlid-i Şerif’in duasını Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz