Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİNDE BAKANLAR KURULU İSTİFA ETTİ

GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİNDE BAKANLAR KURULU İSTİFA ETTİ

15
0

BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan TAHSİN’in dünkü tahmini doğru çıktı ve bugün biraz önce Güney Kıbrıs Rum yönetiminde Bakanlar Kurulu istifa etti. İstifa eden bakanlar arasında enerji bakanı ve sanayi bakanı da var. 

Güney Kıbrıs Rum yönetiminde (GKRY) Bakanlar Kurulu istifa etti. Olağanüstü toplanan Bakanlar Kurulu’nda, koalisyon ortağı DİKO’nun hükümetten ayrılmasının ardından bu partinin dört bakanının istifalarını sundukları kaydedildi.

Hükümet Sözcüsü Hristos Stilyanidis yaptığı açıklamada, GKRY lideri Nikos Anastasiadis hükümetinin bütün bakanlarının da DİKO’da meydana gelen son gelişmelerin ardından Anastasiadis’e istifalarını sunduklarını belirtti.

KABİNE YENİDEN ŞEKİLLENENE KADAR GÖREVDE KALMALARINI İSTEDİ

Stilyanidis, Anastasiadis’in, kabine yeniden şekillenene kadar bakanlardan 15 Mart’a kadar görevlerinde kalmalarını istediğini ifade edildi.

56 üyeye sahip parlamentoda, DİKO’nun 8 milletvekili bulunurken, Anastasiadis’in partisi DİSİ’nin 20, AKEL’in 19, EDEK’in 5, EVREKO ve Yeşiller’in de birer milletvekili bulunuyor. Parlamentoda 2 milletvekili de bağımsız yer alıyor.

BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin dün kişisel Twitter hesabında şu yazıyı takipçileri ile paylaşmıştı. 

“KIBRIS RUM KESİMİ’nde bugün yarın hükümet düşer, ANASTASİADİS ortada kalır ve yeniden hükümet kurma çalışmaları başlar. Söylemedi demeyin.” 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz