Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE’DE AZINLIK GREVE HARFİYEN UYDU VE KEPENK KAPATTI

GÜMÜLCİNE’DE AZINLIK GREVE HARFİYEN UYDU VE KEPENK KAPATTI

24
0

Ülke genelinde alınan grev kararı gereği Gümülcine’de de esnaf kepenk kapattı. Greve Türk esnafının harfiyen uyduğu görülürken Yunanlılardan bazılarının işyerlerini açtıkları görüldü. Bunu gören göstericiler Gümülcine şehir meydanında açık mekanların önüne giderek protesto ettiler ve mekan sahiplerini yuhaladılar. Zaman zaman esnaf ile göstericiler arasında sözlü tartışma çıktı.

Gösteri kortejinin önünde giden ve panoları ellerinde tutan yine Türk esnafı oldu.

 

Yunanistan İşçi Konfederasyonu GSEE ile Kamu Memurları Sendikası ADEDİ, 19 ve 20 Ekim tarihlerinde ilan ettikleri 48 saatlik grev kapsamında Gümülcine şehir meydanında protesto gösterisi düzenledi. Gümülcine’de eczaneler, benzin istasyonları, fırıncılar, Prim ve Yatırım Ödeneklerini Denetleme Örgütü (OPEKEPE) büroları ve şehir esnafı grev yaptı. Öte yandan Rodop Tüketiciler Birliği de genel grev günü vatandaşların alışveriş yapmaması çağrısında bulundu. 

 

Grev gösterilerine öğretmenler, eğitim görevlileri, sosyal güvenlik çalışanları, doktorlar, devlet hastaneleri çalışanları ve sağlık ocağı çalışanları katıldı. Çarşı dükkânlarının alınan karar gereği kepenk kapattı.

 

Özel ve kamu sektöründen iki sendikal kuruluşun düzenleyecekleri protesto gösterisinin yarın saat 10:00’da Gümülcine İşçi Evi Merkezi önünde gerçekleştirildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz