Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NE MALİYE’DEN “BÜYÜK DARBE”

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NE MALİYE’DEN “BÜYÜK DARBE”

18
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği bu gün geçmişin kötü anılarına benzeyen tarihi günlerinden birini yaşıyor. Batı Trakya Türk Azınlığı açısından kötü bir tarihi gün olarak tarihe geçerken,  ülkemiz Yunanistan’ın demokrasisi açısından ise tarihe kara bir leke olarak yazılıyor.

Evet, Gümülcine Türk Gençler Birliği son iki hafta içerisinde Maliye’nin adeta “baskınına” uğramış, ve büfenin çay kahve servisini vergi kaçakçılığı olarak değerlendirip ceza işlemi uygulamıştır.

Bununla da kalmayıp bir an önce büfenin bu statüde çalışamayacağını ve derhal hizmet vermeyi durdurması aksi takdirde Savcı’lığın devreye geçerek gerekli işlemi yapacağı tehdidinde bulunduğu iddia ediliyor.

Bu durumu göz önünde bulunduran GTGB Yönetim Kurulu, istemeye istemeye 9 Kasım 2012 Cuma günü saat 11:00’dan itibaren büfenin hizmet vermesini durdurmuştur.

Bu olay ile ilgili GTGB Başkanı Koray Hasan yaptığı açıklamasında, bugün tarih açısından üzücü bir gün yaşandığını ve bu günün kara bir leke olarak Yunanistan tarihine geçeceğini belirtti. Koray Hasan konuyla ilgili bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi:

Video İzle:

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ’NDE 

SON ACI BİR TÜRK KAHVESİ

“Gümülcine Türk Gençler Birliği 1928 yılında bugüne kadar Batı Trakya Türk Azınlığı’na önemli hizmetler sunmuş bir merkezdir. Türk Azınlığı’nın etnik kimliğini kabul etmeyen ülkemiz Yunanistan, 29 Kasım 1983’te Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin adında “Türk” kelimesi bulunduğu için resmen Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni kapatmıştır.

1983 yılından bugüne resmi bir statüden yoksun olan Gümülcine Türk Gençler Birliği yaşamına ve faaliyetlerine devam etmiştir. Dernek çatısı altında derneğin lokaline hizmet veren büfe son zamanlarda Gümülcine Vergi Dairesi’nin baskınına uğramış ve kapatılması hususunda baskı yapılmıştır. Maksat Türklerin bir araya gelmesini engellemektir. Çünkü yıllardır Batı Trakya Türklerinin bir araya gelebildikleri ve sorunlarını tartışabildikleri tek noktadır. Bir başka deyişle Batı Trakya Türkü’nün kalbidir.

Yunan Devleti tarafından hedeflenen, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarının çözümü noktasında fikir Jimnastiği yapılan, birlik ve beraberliği pekiştiren bu tarihi mekânı ortadan kaldırmak, tarihten silmektir.

Köyünden Gümülcine’ye gelen tüm insanlarımızın uğrak noktası olan bu mekân canlı bir tarihtir. 1923 yılında Yunanistan’a bırakılan Batı Trakya Türk Azınlığı’nın karşılaştığı bütün sorunlara bu çatı altında çözümler aranmış ve politikalar üretilmiştir.

Batı Trakya Türk Azınlığı için hayati bir mekân olan Gümülcine Türk Gençler Birliği gençlerimiz için de okul sonrası bir buluşma, bir kaynaşma noktasıdır.

Batı Trakya Türk Azınlığı olarak yıllardır yapılan tüm baskılara, üretilen tüm ayrımcı politikalara rağmen hep sağduyulu, ılımlı, olumlu yaşamaya çalıştık. Lakin Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ayakta tutan büfesini kaybediyor olmak bizleri çileden çıkarmıştır.

Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni kaybetmekle Batı Trakya Türk Azınlığı, sorunların çözümünü, gençlerini, üretilecek yeni politikalarını, geleneklerini, göreneklerini ve kültürünü kaybediyor. Kısacası nefesini ve yaşama tutunma refleksini kaybediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti içinde barındırdığı azınlıklara tüm haklarını verirken, Yunanistan’ın aksi bir tutum içinde olması üzücüdür. 1923 Lozan Antlaşması ile bizleri bu ülkeye bırakan anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin de, bizleri alıp yaşamsal bütün sorumluluğumuzu alan ülkemiz Yunanistan’ın da bu ülkede huzurlu ve mutlu yaşamamız için büyük sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklarını yerine getirmelerini bekliyoruz.

Bugün itibarıyla kaybımız büyüktür. Batı Trakya Türk Azınlığı, Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne sahip çıkmalıdır. Çünkü bugüne kadar Gümülcine Türk Gençler Birliği Batı Trakya Türk Azınlığı’na sahip çıkmıştır.

Bugün birlik, beraberlik zamanıdır. Bugün diri ve iri olma zamanıdır. Bugün davamıza sahip çıkma zamanıdır. Bugün kol kola girip bu sorunun üzerine birlikte yürüme zamanıdır.

Ey Batı Trakya Türkü! Bugün toplumsal davamıza birlikte sahip çıkmazsak yarın yanımızda kendi sorunumuza sahip çıkacak kimseyi bulamayız.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz