Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ EKİBİ “3. BURSA GELENEKSEL EL SANATLARI FESTİVALİ”NE KATILDI

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ EKİBİ “3. BURSA GELENEKSEL EL SANATLARI FESTİVALİ”NE KATILDI

19
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği “3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali”ne katıldı.

Gümülcine Türk Gençler Birliği, 11 Nisan 2018 Çarşamba günü açılan ve 15 Nisan 2018 Pazar gününe kadar süren “3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali”ne katıldı. Türkiye’nin 35 şehrinden 110 sanatçı ve 82 farklı sanat dalından binlerce eser sergilendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile Bursa Kent Konseyi tarafından organize edilen “3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali”, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı’nda yapılan açılış töreni ile vatandaşlarla buluştu. Mehter Takımı’nın marşları ve Kılıç Kalkan gösterileriyle renklenen festivalin açılış töreninde, Bursa’dan 17 sanatçıya, “Kültür ve Turizm Bakanlığı El Sanatları Sanatçı Belgesi” verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Festivale dair düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Festivale ilk kez uluslararası katılım olduğunu, Gümülcine ve Kırcaali’den de ustaların Bursa’ya geldiğini dile getirdi. Başkan Aktaş, bu durumun hem Bursa’nın tanıtımına katkı sağladığını, hem de Türkiye adına özellikli bir kazanım olduğunu ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş de yaptığı konuşmada, Bursa’da özel bir festivalin gerçekleştirildiğini belirtti. Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve katılımcılar, fuar alanındaki stantları gezdi ve el sanatları eserlerini ilgiyle inceledi. Gümülcine Türk Gençler Birliği standını da ziyaret eden Başkan Aktaş’a Sim Sırma bir tablo hediye edildi.

Hakan Çavuşoğlu GTGB standını gezdi

Ayrıca Festival açık olduğu günlerde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu olmak üzere, İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekilleri, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri 3. Bursa Geleneksel El Sanatları Festivali’ni ziyaretleri çerçevesinde Gümülcine Türk Gençler Birliği standını ziyaret ettiler.
Festivalde Ahşap Oyuncak Yapımı, Ebru, Tezhip, Çini, Bakırcılık, İğne Oyası, Telkâri, Geleneksel Türk Okçuluğu ve Kırkyama gibi 82 farklı sanat dalında 110 sanatçıya ait binlerce eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz