Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GÜMÜLCİNE ŞEHİR MEYDANINDA HALUK LEVENT FIRTINASI ESTİ

GÜMÜLCİNE ŞEHİR MEYDANINDA HALUK LEVENT FIRTINASI ESTİ

20
0

Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) 23 Ağustos Cuma günü Gümülcine şehir meydanında 4. Gençlik Festivali düzenledi. Festivale katılan Türkiye’den konuk sanatçı Haluk Levent seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla Gümülcine halkına ve köylerden gelen binlerce kişiye muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Sahneye çıkan sanatçı Haluk Levent, yaptığı konuşmasında, Yunan makamları tarafından müzik grubundan iki kişiye vize verilmediğini, aslında artık sınırların kalktığı bir dönemde Türkiye’nin de bir AB devleti olmasını çok arzuladıklarını belirtti.  

Festival alanında bölgeyi tanıtan bir fotoğraf sergisi sunuldu. Festivalin açılış konumasını GAT Başkanı Murat Mustafa yaptı. Başkan Mustafa, tüm katılımcılara iştiraklerinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra festivale destek sağlayan sponsor firma temsilcilerine birer plaket verildi.

Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf da konuşmasında bu tür etkinliklerin devamlı taraftarı olduğunu, çünkü bu güzel kültür etkinliklerinin, değişik kültürlerin iç içe yaşadığı Trakya’da çok kültürlülüğe güzel bir kazanım olduğunu ifade etti.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş da konuşmasında GAT’ın önemli işlere imza attığını, bunun da geleceğimizin emin ellerde olduğunu ve kendilerini her zaman desteklediklerini dile getirdi.

Gümülcine Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Levent de yapmış olduğu konuşmada, bu geceyi düzenleyen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Esat Hüseyin de konuşmasında GAT gençlerini tebrik ettiğini, bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır diyerek, onlara her zaman destek vereceklerini ve kendilerine başarı dileklerinde bulundu.

“Burada hepimizin amacı Türk Yunan dostluğuna katkıda bulunmaktır”

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de herkesi selamlayarak başlamış olduğu konuşmasında şu ifadeler yer verdi: “Değerli Gümülcine halkı ve değerli gençler hepinizi saygıyla selamlıyorum. Batı Trakya’da festivaller devam ediyor. Geçen hafta Kalfa’da, daha sonra da Ketenlik’te festivaller düzenlendi. Pazar günü Seçek etkinliklerine katıldık, haftaya da Alan Tepe etkinlikleri var. Bu gün de buradayız. Burada hepimizin amacı, Türk Yunan dostluğuna katkıda bulunmaktır. Ben de bunun için elimden geleni yapıyorum. Ama eminim siz gençlerin düzenlediği bu tür festivaller, çok daha başarılı. Çünkü müzik sınır tanımıyor. Bu akşam burada müzik grupları ve Türkiye’den sanatçı Haluk Levent sahne alacak. Umarım hem soydaşlarımız, hem de yunanlı dostlarımız severek dinleyeceksiniz. O yüzden bu festivali düzenleyen bütün Genç Akademisyenler Topluluğu üyelerine ve sponsorlara teşekkür ediyorum. Ayrıca gelecek ay okullar açılıyor, tüm herkese başarılar diliyorum.”

Gümülcine şehir meydanında düzenlenen festivale başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Levent, Kozlukebir Belediye Başkan Yardımcısı Esra Ali Çavuş, Yassıköy Belediyesi Meclis Başkanı Önder Mümin, BTAYTD Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Bekir, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, BTTADK Asbaşkanı Çetin Mandacı, diğer sivil toplum kuruluş temsilcileri ve binlerce kişi katıldı. 

VİDEO 1: http://www.dailymotion.com/video/x13km8s_haluk-levent-gumulcine-1_news

VİDEO 2: http://www.dailymotion.com/video/x13l6ww_haluk-levent-gumulcine-2_news

VİDEO 3: http://www.dailymotion.com/video/x13krae_haluk-levent-gumulcine-3_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz