Ana Sayfa Batı Trakya Haberler G.T.G.B. GENÇLİK KOLU GELECEK VAAD EDİYOR

G.T.G.B. GENÇLİK KOLU GELECEK VAAD EDİYOR

17
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği çatısı altında yaklaşık iki ay önce kurulan çiçeği burnunda G.T.G.B. Gençlik Kolu, ilk etkinliğini 15 Nisan Cuma akşamı G.T.G.B. Lokalinde gerçekleştirdi. G.T.G.B. Geçlik Kolu Tanıtım Gecesi altında düzenlenen etkinliğe Batı Trakya Türlkleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe, G.T.G.B. Başkanı Koray Hasan, B.T.T.Ö.B. Başkanı Sami Toraman, “Eşitliğe İlk Adım” listesi başkanı Sibel Mustafaoğlu, Gümülcine belediye başkanı Yardımcısı Rıdvan Molla İsa katıldı. Gençlere destek verenler arasında Ressam Füsün Suka ve eşi Dr. Hasan Ahmet, Celal Bayar Okulu’nda görevli öğretmenlerden bazıları, emekli öğretmenler ve çok sayıda izleyici katılarak gelecek vaad eden bu gençlerimize destek verdiler. Gecede gençleri TRT’nin Batı Trakya’da bulunan Metin Edirneli ve ekibi katılımlarıyla onurlandırdı.

İlk olarak açılış konuşmasını yapan G.T.G.B. Başkanı Koray Hasan, yakın bir zamanda kurulmalarına rağmen çok çalışıp böyle bir etkinliği gerçekleştiren Gençlik Kolu Yönetimini tebrik eti ve başarılarının devamını diledi. Daha sonra Gençlik Kolu Başkanı Ömer Topuroğlu kuruluş amaçlarını ve gelecek planlarından bahsettikten sonra G.K. Yönetimi Kurulunu konuklara takdim etti.

Geceye Erkan Demiroğulları yönetimindeki Folklor Ekibinin gösterisi ile başlandı. Daha sonra Mümin Ali yönetimindeki Saz Ekibi Türk Halk Müziği Konseri verdi. Ardından Ayşa Hasan, Ömer Topuroğlu, Hümeyra Memiş Ahmet ve Sadık Ali Nalbant’ın hazırlamış oldukları şiir dinletisi ile izleyicilere duygu dolu dakikalar yaşatılar. Son olarak sahneye çıkan Gölge Sakinleri gurubu hazırlamış oldukları müzik ziyafeti ile dinleyicileri coşturdular.

G.T.G.B. Yönetimi olarak bir kez daha yeni kurulmuş olan Gençlik Kolumuzu Tebrik ediyor vebaşarılarının devamını diliyoruz.

Gencecik pırıl pırıl gençlerin yaratıcılığı ve çalışma azmi Dr. Hasan Ahmet’i etkiledi. Etkinlik sonrası evine döndükten sonra kalemi eline alan Dr. Hasan, dizeleriyle gençlere yazabileceği en güzel şiiri yazmış.

Birlik gazetesi olarak Dr. Hasan’ın bu şiirine yer verdik ki gençlerimiz okusun, okusun, okusunlar.

SANA YAKIŞAN BU!

Dün gece,
Gümülcine Türk Gençler Birliğinde,
Geleceğin efendileri,
Muhteşem bir eğlence düzenlediler.
Salon tıklım, tıklım,
Susamış halkım.
Folklor ekibiyle,
Saz, keman, gitar, ses ustalarıyla,
Türkülerle, şiirlerle,şarkılarla,
Coştu,
Coşturdu gençlik.
Başardınız.
Başarınızla şaşırttınız,
Umutsuzlara umut dağıttınız.
Güllerim,Fidanlarım,
Duygulandım,
Göz yaşlarımı tutamadım.
Yer yerinden oynadı.
Dayanamadı,
Toprak yarıldı,
Aşık Veysel, Barış Manço ve daha bir çok ustalar,
Canlandılar,
Ayağa kalktılar,
Bize katıldılar,
Hep birlikte,
Fenerler elimizde,
Ay da bizimle,
Anadoluya,
Kara Denize vardık.
Halay çektik,
Horon teptik,
Hasret giderdik,
Kendimize geldik.
Gençliğim yetti gayri,
Haydi durma,
Krize inat,
Üret, yarat!

Dr. Hasan Ahmet
hahmet@otenet.gr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz