Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GTGB ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ’NE KATILDI

GTGB ERTUĞRUL GAZİ’Yİ ANMA VE YÖRÜK ŞENLİKLERİ’NE KATILDI

22
0

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Ertuğrul Gazi’yi anma ve Yörük Şenlikleri’ne katıldı.

Bilecik’in Söğüt İlçesinde gerçekleşen Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’nin bu yıl 737. si düzenlendi. Osmanlı’nın temellerini atan Ertuğrul Gazi’nin yılın bolluk ve bereket içinde geçtiğini göstermek adına başlatmış olduğu Yörük Şenliği bu yıl 7-8-9 Eylül 2018 tarihlerinde coşkuyla kutlandı.

Anadolu’nun dört bir yanından gelen Yörüklerin yer aldığı şenlikte, GTGB Başkanı Necat Ahmet önderliğinde dernek üyelerinden oluşan ekip de katılımcılar arasında yerlerini aldı.

GTGB ekibi şenliklerin ikinci günü düzenlenen hükümet konağının önünde Yörüklerin karşılanmasına katıldı. Protokol konuşmalarıyla devam eden şenlikte, Ankara Kültür Derneği Seğmenleri, Silifke Türkmen Kültür Derneği, Kütahya Yörük ve Türkmen Kültür Derneği ve İnegöl Ertuğrul Gazi Derneklerinin folklor gösterileri yapıldı. Etkinliğin devamında Ertuğrul Gazi’nin Türbesine yürüdüler.

Anadolu’nun farklı bölgelerinden gelen Yörükler çadırlarında katılımcılara Yörük yaşam biçimini sundular. GTGB ekibi tören alanında kurulan ve Yörük çadırlarını ziyaret etme fırsatı buldu. Şenliğin üçüncü günüde Yörük Halk oyunlarının gösterileriyle başladı. Protokol konuşmaları ile devam eden etkinlikte Ertuğrul Gazi Türbesine ziyaret gerçekleştirildi.

GTGB ekibi, Bilecik Belediyesi’ne ait Kayı Obası çadırında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Valisi Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi. Batı Trakya’nın sorunları istişare edildi. Başkan Necat Ahmet tarafından kendilerine GTGB adına el beceri kurslarımızın tabloları hediye edildi.

737. Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri 9 Eylül 2018 Pazar günü Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Birliği Gösterisiyle sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz