Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “GENÇLERİMİZE SPOR SEVGİSİNİ AŞILAMAK, ONLARI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRABİLMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

“GENÇLERİMİZE SPOR SEVGİSİNİ AŞILAMAK, ONLARI KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRABİLMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

22
0

Birlik gazetesi olarak Kozlukebir Kartalları takımı kaptanı Ahmet İbram ile bir söyleşi yaptık. Ahmet İbram bizlere takımı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Kozlukebir Kartalları takımı kaptanı olarak sezona nasıl bir başlangıç yaptınız?

Yönetim bu güne kadar elinden gelenin fazlasıyla uğraştı”

Sezona iyi bir başlangıç yaptık, hiç kimse bu başarıyı beklemiyordu. 2011 yılı bittiğinde takım ilk dört içinde yer alıyordu, son 5 haftada 4 maç kaybettik ve düşme hattına girdik. Bunda başlıca neden hakemlerin bize karşı haksızlıkları gelirken tabiiki ekonomik sıkıntıların da büyük payı var.

Yunanistan 4. ligi 10 gruptan oluşuyor, biz 1. grupta mücadele ediyoruz. Bu grupta Evros ilinden 2, Rodop ilinden 2, İskeçe ilinden 2, Kavala’dan 4, Dramadan 2 ve Seres ilinde 2 takım yer alıyor. Bu 14 takımdan 1. olan 3.lige çıkarken son 7 takım amatör kümeye düşüyor. Bu da bu ligin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.

Takımımızın en büyük sorunu şu anda ekonomik sıkıntıdır. Ülkemizin de bu kriz döneminde olması bizleri çok etkiledi. Geliri çok az gideri ise çok olan bu ligte şimdiye kadar maalesef beklediğimiz ilgi ve yardımı bulamadık.

Sezon başlamadan önce önceki yönetime yeni  genç dinamik ve tecrübeli kişiler katıldı. Bu yönetim bu güne kadar elinden gelenin fazlasıyla uğraştı. Tabiiki tarihimizde ilk defa 4. lige katıldığımız için bazı eksiklerimiz ve acemiliklerimiz oldu. Ama bunları bir deneyim olarak görüp gelecek sezon daha iyi olacağımıza inanıyorum.

 

Biraz transferlerden bahseder misiniz?

Geçen yıl şampiyon olan kadromuzdan 7 oyuncu var ve sezon başında 17 transfer yaptık. Devre arası transferinde de 3 oyuncu daha transfer yaptık. Bu oyuncular arasında İskeçe ve Evros bölgesinden de oyuncular bulunuyor. Haftada en az 4 idman ve 1 maç yapıyoruz, yani profesyonel olmayan az bir ücret karşılığı bu kadar çalışmayı yapan futbolcular için hiçte kolay olmayan bir ligte mücadele ediyoruz.

 

Takımın biraz ekonomik sıkıntılarından bahseder misiniz?

Belediye, federasyon ve diğer kuruluşlardan şu ana kadar hiç bir yardım gelmedi”

Oyuncular hepsi maaşlı, bunlara hakem paraları (her maç 700 ile 1000 Evro arası), malzeme, ulaşım, yemek ve saha giderleri girince durumun ne kadar zor olduğu ortaya çıkıyor.

Sezon başında hesaplanan gelirin yarısını toplayamadık, kombine kart satışlarımız çok az sayıda kalırken, belediye, federasyon ve diğer kuruluşlardan şu ana kadar hiç bir yardım gelmedi. Takımımızın gelirleri arasında kombine kartları, maçlarda kesilen biletler, reklam ve sponsorluk anlaşmaları var.

 

Biraz takımınızın diğer kurumsal çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

“Bölgemizin gençlerine spor sevgisini aşılamak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabilmek için uğraşıyoruz”

Büyük takımın yanısıra altyapı takımımız da var, bölgemizin gençlerine spor sevgisini aşılamak, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırabilmek için uğraşıyoruz. Bunu da tahmin edeceğiniz gibi bu zor şartlar altında hiç bir gelir olmadan yapmaya çalışıyoruz.

Rodop tarihinde bir ilke imza atarak şampiyon olan ve bölgemizi 4. ligte temsil etme hakkını elde eden “Kozlukebir Kartalları” takımı olarak hedefimiz öncelikle azınlığı, Rodop ilini, Kozlukebir belediyesini ve bölgesini en iyi şekilde temsil ederek bu ligde kalıcı olmak ve daha yükseklere taşımak. Bölgemizde olan genç yetenekli futbolculara daha yükselebilmeleri için bir basamak oluşturmaktır.

Aslında bu takımı yalnız Kozlukebir halkı değil tüm Batı Trakya halkı sahiplenmesi gerekir, bu yıl Kozlukebir olabilir, gelecek yıllarda bir başka azınlık takımı olur, ben bir futbolcu olarak kim olursa olsun 4. lige yükselen takımı, hepimizin elinden geldiğince maddi ve manevi olarak desteklenmesi taraftarıyım.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bana bu fırsatı verdiğiniz için ayrıca Birlik gazetesi olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizler de Birlik gazetesi olarak başta takım kaptanı Ahmet İbrahim’e, Kozlukebir Kartalları takımı ve yöneticilerine başarılar diliyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz