Ana Sayfa Batı Trakya Haberler GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF’E ZİYARET

GAZİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN MÜFTÜ İBRAHİM ŞERİF’E ZİYARET

25
0

Ankara Gazi Üniversitesi’nden Rektör Yardımcıları, Profesörler ve Öğretim Görevlilerinin çıktıkları Balkan turundaki ilk durakları Gümülcine oldu.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hakkı Acun ve Prof.Dr. Mehmet İbrahimgil’in de aralarında bulunduğu yaklaşık 25 kişilik heyet üyeleri ilk olarak Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret etti. Müftü Şerif heyet üyelerine Müftülüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü İbrahim Şerif, “Ankara Gazi Üniversitesi’nin siz değerli hocalarını Gümülcinemizde görmekten büyük mutluluk duydum. Allah sizlerden razı olsun. Her defasında Balkanlar’a ziyaretleriniz çerçevesinde bizlere uğrayıp ziyaret etmeniz büyük anlam taşıyor” dedi.

GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİNİ ZİYARET

Karşılıklı hediyelerin takdiminden sonra heyet buradan Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne geçti. Burada kendilerini Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray Hasan ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı. Başkan Koray Hasan, heyet üyelerine GTGB’nin kuruluş ve faliyetlerinin yanısıra, Yunan Devleti tarafından isminde “Türk” kelimesi yer aldığından dolayı 1983 yılından bu yana kapatılma süreci hakkında bilgi verdi.

Gazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Hakkı Acun, Prof.Dr. Mehmet İbrahimgil’in de aralarında bulunduğu heyet üyeleri GTGB’de çay içtiler ve hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Heyet üyeleri Gümülcine turunda Gazi Evrenos Bey İmareti, Eski Cami, Yeni Cami, Saat Kulesi ve Yaka bölgesindeki Türk köylerini ziyaretinin ardından Porto Lagos bölgesine giderek tarihi Kiliseleri ziyaret ettiler.

Sabah erkenden Selanik’e hareket eden heyet, “Atatürk Evi” ve Selanik’te bulunan diğer Osmanlı Tarihi Eserleri’ni gezdikten sonra Balkan turunun ikinci ayağı olan Üsküp’e geçecek. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz