Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “G.A.T GENÇLİK FESTİVALİ” GENÇLERİ GÜMÜLCİNE ŞEHİR MEYDANINDA TOPLADI

“G.A.T GENÇLİK FESTİVALİ” GENÇLERİ GÜMÜLCİNE ŞEHİR MEYDANINDA TOPLADI

27
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) çatısı altında faaliyet gösteren Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT), 7. “G.A.T Gençlik Festivali” kapsamında gençleri Gümülcine şehir meydanında topladı. Festival kapsamında bir araya gelen gençler sanatçı Derya Uluğu’n seslendirdiği şarkılarla havanın yağışlı olmasına rağmen gönüllerince eylendiler. Hatırlanacağı üzere “G.A.T Gençlik Festivali” Türkiyeli sanatçı Derya Uluğ’un yaşadığı vize sorunu nedeniyle bir hafta sonraya ertelenmişti.

Havanın yağışlı olması nedeniyle gecikmeli başlayan festivalin açılışını Batı Trakya’lı sanatçı Ayşe Doğancalı, Gönen Molla ve Emin Ateş’ten oluşan grub yaptı.

Festivalin ikinci bölümünde ise sahneye Türkiyeli sanatçı Derya Uluğ çıktı. Sanatçı Uluğ, söylediği hareketli şarkılarla festivale katılan ve Gümülcine şehir meydanını tıklım tıklım dolduran gençleri doyasıya eğlendirdi.

Etkinliği son bölümünde “Turquaz Müzik Grubu” ve Aysun Hüseyin katılımcılara konser verdi. Festival bu yıl da gecikmeli de olsa başarıyla gerçekleştirildi.

Yapıcı bir eleştiri.

Ancak, BİRLİK Gazetesi olarak burada bir özeleştiriyi yapmadan geçemeyeceğiz. Nasıl ki bu toplum gençlere ve yöreselliğe destek veriyorsa, gençler de Batı Trakyamızın yetiştirdiği sanatçılara sahip çıkmalıdır. Bu festivalde, müzik yaşamına profesyonelliği katarak adımlarını atmaya başlayan ve büyük beğeni toplayan Barış Tükeniş’in de sahne almasına imkan verilmeliydi diye düşünüyorum. Biz sanatçımızla, gencimizle ve yerelimizle bir bütünüz. Kültürel değerlerimize, üreten genç kardeşlerimize sahip çıkmak durumundayız. Tabii ki kasıtlı yapıldığını asla düşünmüyorum. Sanatçı Barış Tükeniş’in de maddi talebi olacağını da zannetmiyorum, gençler söz konusu olunca. Dolayısıyla biryerlerde bir kopukluk oluşmuş. Bunu giderecek güç ve istek mevcuttur zaten gençlerimizde. Beklentim odur ki gelecekte daha iyi olacak.

Ayrımcılık ve ayrılık bize yakışmıyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz