Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FRANGUDAKİ VE EKİBİ SÖPA DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

FRANGUDAKİ VE EKİBİ SÖPA DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

12
0

«Müslüman Çocukların  Eğitimi» programı sorumluluları Anna Frangudaki ve Thalia Dragona 18 Eylül 2012 Salı günü SÖPA Öğretmenler Derneğini ziyaret etti.  Programın bilimsel danışmanı Nelli Askuni ile Eğitim Merkezlerinin (KESPEM) sorumlusu Andreas Notaras da onlara eşlik ettiler.

 

Ana konusu «Müslüman Çocukların  Eğitimi» programı olan toplantıda, Dernek Başkanı İbrahim Mehmet, Asbaşkan Faik Binbaşı, Genel Sekreter Ridvan Deli Hasan, Kasadar Hasan Bekir Usta ve Yönetim Kurulu Üyeleri İdris Hasan ile İbrahim Sadık İsmail ve dernek üyelerinden arkadaşlar da hazır bulundu.

Anna Frangudaki ve ekibi, Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Üyelerine program ve faaliyetlerini ayrıntılı olarak anlattılar.

 

Yaklaşık iki saat süren toplantı, samimi bir ortam içinde geçti. Azınlık Eğitim problemleri konuşuldu. Dernek başkanı, ilkokullarımızın Yunanca müfredatındaki kitapların inşallah bu hafta sonuna kadar okullara gireceğini, Türkçe müfredatındaki kitapların da en yakın bir zamanda okullara girmesi gerektiğini aktardı.

Azınlık eğitimi ile ilgili sorunları ve talepleri dile getiren Öğretmenler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri,  özellikle Türkçe ve Yunanca eğitim verecek azınlık anaokullarının,  zorunlu eğitimin bir parçası olarak açılması gerekliliğinin altını çizdiler.

 

Anna Frangudaki ve Thalia Dragona, anadilde eğitim verilmesine karşı olmadığını, çift dilli eğitime olumlu baktığını, ilk etapta anaokulu fakültesi bitirmiş Azınlık öğretmenlerinin, hem Türkçe hem Yunanca olarak öğrencilere aynı anda ders anlatabileceğini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz