Ana Sayfa Batı Trakya Haberler FOTİS KUVELİS: “BURADA DA TÜRKÇE EĞİTİM DE OLMALI”

FOTİS KUVELİS: “BURADA DA TÜRKÇE EĞİTİM DE OLMALI”

10
0

Demokratik Sol Parti’si (DİMAR) Başkanı Fotis Kuvelis, 15 Kasım Cuma günü Gümülcine’yi ziyaret etti. Kuvelis, Gümülcine’de ARCADİA otelinde düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin Batı Trakya Türk Azınlığı’nın eğitimiyle ilgili sorduğu sorusuna, “görüşümü açık bir şekilde ifade edeceğim. Çocuğun her iki dili de öğrenme hakkı olması gerekir. Nasıl ki biz Almanya’daki okullarda veya başka ülkelerde okullara giden Yunan çocuklarının, Yunanca öğrenmelerini istiyorsak, böyle bir eğitim almalarını istiyorsak, o zaman tabii ki burada da Türkçe eğitim de olmalı”cevabını verdi.

Hiçbir memoranduma oy vermediklerini ifade eden Kuvelis, “biz, Yunanistan’ın uçuruma yuvarlanmaması, iflas etmemesi ve euro para biriminden çıkmamak için, ülkenin kaosa gidişini engellemek için hükümete katılmıştık. Çünkü DİMAR partisi hükümete katılmasaydı büyük olasılıkla hükümet kurulmayabilirdi ve ülkenin durumu bugünkünden daha kötü olabilirdi” dedi.

Fotis Kuvelis’in Gümülcine’deki temaslarında kendisine DİMAR Partisi Rodop İl Örgütü’nden Damon Damianos, Simeon Soltaridis ve DİMAR Partisi’nin son seçimlerdeki milletvekili adayı İlhan Ahmet eşlik etti.

Fotis Kuvelis temasları çerçevesinde, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu üyeleriyle de basın toplantısının düzenlendiği Arcadia otelinde biraraya geldi.

Fotis Kuvelis daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Yassıköy Belediyesi’ni de ziyaret ederek, Belediye Başkanı İsmet Kadı’yla görüştü. Görüşmede Belediye Meclis üyelerinden bazıları da hazır bulundu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz